Yine Yemek Zehirlemesi

Manisa'da yine askeri kışla ve yine yemek zehirlenmesi yaşandı. 731 asker zehirleme vakasıyla hastaneye kaldırıldı.

Haberler 18.06.2017 - 23:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisa 1. Piyade Er Eitim Tugay Komutanlnda dün akam yemei sonras rahatszlanan 731 askerle ilgili açklama yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bugünden itibaren geçici olarak askerlerin yemek ihtiyac Valilik koordinesinde, Tugay Komutanl ve belediyelerle birlikte hazrlanyor. 3 öün olarak hazrlanan kumanyalar askerlere datlyor dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Er Eitim Tugay Komutanl Albay Arif Seyhun Klasndaki görülen gda zehirlenmesi vakalar sonras askerlerin yemek ihtiyacnn Valilik koordinasyonunda Tugay Komutanl ve belediyelerle birlikte karlandn bildirdi.

Güvençer, kladaki zehirlenme üphesiyle hastaneye kaldrlan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadn kaydetti. Halen hastanede bulunan 37 askerin durumlarnn iyiye gittiini dile getiren Güvençer, zehirlenmenin nedeninin uzman ekiplerce aratrldn ifade etti.

Güvençer, u bilgileri verdi: Bugünden itibaren geçici olarak askerlerin yemek ihtiyac Valilik koordinesinde, Tugay Komutanl ve belediyelerle birlikte hazrlanyor. 3 öün olarak hazrlanan kumanyalar askerlere datlyor. Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanl Enfeksiyon Hastalklar birimi uzmanlarndan oluan bir heyet, dün geceden bu yana çalma halindeler. Kara Kuvvetler Komutanl Eitim Doktrin Komutanl (EDOK) heyeti ile Cumhuriyet Basavcl da olayla ilgili tahkikat sürdürüyor.

7 ASKER TABURCU EDLD

Öte yandan Valilikten yaplan açklamada, hastanede tedavi gören 44 askerden 7sinin daha taburcu edildii belirtildi. Açklamada, Albay Arif Seyhun Klasnda dün akam yemei sonras bir grup askere ba dönmesi ve mide bulants ikayeti sonras gda zehirlenmesi tans konulmas olayyla ilgili 590 askerin etkilendii ve 372 Mehmetçiin hastanelere sevk edildii, Manisa Devlet Hastanesinde 22, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesinde 7 ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde 8 olmak üzere 37 askerin tedavisinin devam ettii bilgisi verildi.

SAVCILIK AçIKLAMA YAPTI

Olayla alakal Manisa Cumhuriyet Basavcl sabah saatlerinde açklama yapt. Savclk, 21 kiinin gözaltna alndn ve 731 askerin etkilendiini açklad. ncelenmek üzere numuneler alndn belirtti.

Ana Sayfaya Git