YÖK’ten Covid-19 nedeniyle kayıt yaptıramayanlara ek süre

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve 2020 teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama kayıt işlemleri döneminde, Covid-19 hastası veya temaslısı olup karantinada bulunması nedeniyle kayıt yaptıramayanlara ek süre tanıdı.

Haberler 09.10.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKten yaplan açklamada, Yükseköretim Yürütme Kurulunun 7 Ekim çaramba günü yapt toplantda ald kararlara ilikin bilgi verildi. Kurul, 2020 DGS ve 2020 teknik öretmenler için mühendislik tamamlama yerletirme ilemleri sonucunda; kayt olabilmek için salk raporu istenen programlara yerleen adaylarn, herhangi bir hastal olmadna dair düzenlenmi tek hekim raporu ile yerletii programa kayt yaptrabilmelerine karar verdi. Ayrca kayt imkan verilen ancak programa kayt yaptrabilmek için ilgili kurum ve kurulularndan Gemiadam Salk Yoklama Belgesi, Gemi Adam Olur Belgesi gibi belgeler istenen programlara, söz konusu belgelerin temininde örencilerin yaayabilecei muhtemel sorunlar dikkate alnarak, istenen belgeleri kayt tarihinin biti tarihinden itibaren 10 i günü içinde ilgili yükseköretim kurumlarna ibraz etmelerine de imkan tannd.

KAYIT çN EK SÜRE

Yine Covid-19 hastas veya temasls olup karantina altnda bulunmalar nedeniyle kayt yaptramayanlarn kayt haklarnn sakl tutulmasna, bu örencilerin durumlarn belgeleyen raporlarn rapor tarihinin bitiminden en geç 15 gün içinde ilgili yükseköretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda kaytlarnn yaplmasna karar verdi. Yürütme Kurulu, 2020 Salk Lisans Tamamlama kapsamnda üniversitelere yerletirilen ancak kayt tarihleri içerisinde çeitli nedenlerle kayt yaptramayan adaylarn mazeretinin ilgili yükseköretim kurumu tarafndan deerlendirilmesine ve mazereti kabul edilenlerin 16 Ekim tarihine kadar kaydnn yaplmasn da kararlatrd.

Ana Sayfaya Git