Yol-İş Yönetimi güven tazeledi

Yol-İş Sendikası Diyarbakır 1. Nolu Şubesi, kongreye gitti. Yentürk'ün başkanlığındaki yönetim kurulu güven tazeledi.

Haberler 09.09.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Yol Sendikas 1 Nolu ube, 11. Olaan Genel Kurulunu yapt. Bakan Bülent Yentürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, güven tazeledi. Kongreye, l Valisi Hasan Basri Güzelolu,

Yol- Sendikas Genel Bakan Ramazan Aar, Diyarbakr Yol-i Sendikas 1. Nolu ube Bakan Bülent Yentürk, Karayollar 9. Bölge Müdürü Ökke Ceylan, Türk- Güneydou Anadolu Bölge Müdürü Zülküf Karakoç, Kurum Müdürleri ve Türkiyenin deiik illerindeki sendika bakanlar ile STK temsilcileri katld.

YOL SENDKASI KONGRES

Bir otelin toplant salonunda gerçekleen Yol Sendikas Diyarbakr 1. Nolu ube Bakanlnn 11. Oloan Genel Kurulu, sayg duruu ve istiklal marnn okunmasyla balad. Toplantnn aç konumasn 1. Nolu ube Bakan Bülent Yentürk yapt. Yentürk, sendikann faaliyetleri ve yürüttükleri hizmetleri aktarrken, ekonomik skntlara da deindi. çi haklarna da dikkati çeken Yentürk öyle dedi.

çilerin haklarn i mahkemelerinde aramalarnn önüne engel olmak için getirilen zorunlu arabuluculuk sisteminin içi lehine hiçbir olumlu yan olmamas nedeniyle yeniden gözden geçirilmesi veya kaldrlmas gerekir. Ülkemizde en fazla vergi veren çalanlarn üzerindeki bu yük azatlmal, vergilendirme politikasnda adalet salanmaldr. Açkca anlalr bir ekilde söylemek gerekirse Ocak aynda aldmz maa Aralk aynda da almak için vergi orannn sabitlenmesini yan tüm yl boyunca yüzde 15 olarak düzenlemesini talep etmekteyiz.

kazalaryla ilgili çarpc iddialarlarda bulunan Yentürk, Ülkemizde hergün ortalama 5 içinin i cinayetlerine kurban edildii i kazalaryla ilgili yasal önlemlerin gelitirilmesi için iveren ve devletin sorumluluklarn bir kez daha hatrlatmakta fayda görüyorum. kazalarnn yüzde 99ü önlenebilir kazalardr. diye konutu. Sosyal devlet olgusuna da deinen Yentürk, KTlerde Karayollarnda kadroya alnmayan taeron içilerinin sorunlarnn bir an önce çözülmesi gerekiyor. uan TÜK verilerine göre ülkedeki isizlik oran yüzde 10.8 orannda. Genç isiz says yüzde 20. Her be gençten biri isiz. Kayt d çalmalarn önüne geçilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik kurumlarna bal olmadan çalanlarn oran yüzde 32.5lerdedir. Mevsimlik Tarm içilerinin sorunlar aciliyetle çözülmesi gerekiyor. Özellikle Suriyeden gelen göçmenlerle bu sorun içinden çklmaz bir hale gelmitir diye konutu.

çilerin emeklilik koullarnn yeniden düzenlenmesini isteyen Yol 1. nolu ube Bakan Bülent Yentürk, Emeklilii hakeden çalanlarn durumu acilen yeniden düzenlenmesi lazm. Emeklilik aylklarnn güncellenmesinde milli gelirin yüzde 30ü deil, tamann hesaba katlmas gerekmektedir. Emeklilik maalar asgari ücretin altnda olmamaldr. dedi.

Yentürk sendikal faaliyetlerinde her geçen gün önemli aamalar kaydettiklerini ve üye saylarnn da hzla arttn söyledi.

çNN ALIN TER ÖNEMLDR

Yentürkun geni konumasndan sonra Yol- Sendikas Genel Bakan Ramazan Aarda konutu. l Valisi Hasan Basri Güzelolunun kongreye katlanlara hitaben yapt konumada, Diyarbakrn ve ülkenin kalknmasnda, içilerin döktükleri aln terinin, kutsal olduunu belirterek, teekkür etti.

BR KEZ DAHA GÜVEN TAZELED

Katlmn yüksek olduu dikkat çeken kongre, yaplan konumalarn ardndan, seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde, ube Bakan Bülent Yentürkün bakanlndaki yönetim kurulu, oylarn tümünü alarak, güven tazeledi. Yentürk, kongre sonunda, ksa bir teekkür konumas yapt.

Ana Sayfaya Git