Yol kenarında bomba düzeneği

İşçiler, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Viranşehir ilçesini birbirine bağlayan karayolunda bilye ve demir parçaları ile güçlendirilmiş bomba düzeneği buldu.

Haberler 27.10.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre olay, anlurfann Ceylanpnar ilçesi ile Viranehir ilçesini birbirine balayan karayolunda yaand. ddiaya göre Tarm letmeleri Genel Müdürlüüne (TGEM) bal Ceylanpnar Tarm letmeleri Müdürlüünde çalan Mesut A. isimli içi, elektrik arzasn gidermek için arkadalaryla birlikte Beyazkule letmesine ait araziye gitti. Araçtan inen içi, yol kenarnda üpheli bir poet olduunu görünce ayayla dokundu. Poetin ar olduunu gören içi, elindeki kontrol kalemiyle kurcalaynca içerisinde koli bandna sarl pil, bilye, demir parçalar ve kablolar olduunu fark etti.

EKPLERE HABER VERD

Poetteki malzemenin bomba düzenei olabileceini düünen içi, Tigemde Güvenlik Birimlerine haber verdi. Olay yerine giden güvenlik birimleri, çevredeki içileri uzaklatrp jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri, yolu çift yönlü olarak trafie kapatarak bomba imha uzmanlarn çard. Ekipleri, yaptklar incelemede poette bilye ve demir parçalar ile güçlendirilmi plastik patlayc olduunu belirledi. Patlayc düzenei fünye yardmyla kontrollü bir ekilde patlatt.

Kontrol kalemiyle müdahale kamerada

Öte yandan poeti bulan içilerden birinin elindeki kontrol kalemiyle düzenei kurcalamas cep telefonuyla kaydedildi.

Ana Sayfaya Git