Yolcu minibüsüne ev tipi klima taktı

Adıyaman'da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Hüseyin Demir, minibüsüne ev tipi klima taktı.

Haberler 18.07.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esentepe hattnda yolcu tamacl yaan Hüseyin Demir, hem aracn içini serinletmek hem de yakttan tasarruf etmek için ev tipi klimay, minibüsünün arka koltuuna monte etti.

Elektrik ve elektronik bölümü mezunu Demir, klimann motorunu da aracnn bagaj ksmna yerletirdi.

Demirin aracna takt ev tipi klima, görenleri artyor.

Hüseyin Demir, havalarn snmas üzerine, minibüsüne binenlere daha konforlu yolculuk imkan sunabilmek için bir eyler yapmak istediini söyledi.

Bunun üzerine ev tipi klimay minibüsüne monte etmeye karar verdiini anlatan Demir, unlar kaydetti:

Böylece hem yakttan tasarruf ederim hem de yolcularm serin serin yolculuk yapar diye düündüm. Elektrik, elektronik ilerinden de anlyorum. Klimay monte ettim, motorunu da kendim tasarladm. Orijinal klima motoru taksaydm maliyeti 5 bin liray bulacakt. Ben de bir akü aldm. Küçük bir motor tasarladm ve bir de dönütürücü taktm. Bu da 12 voltluk elektrii 220 volta çevirip, klimann çalmasn salyor.

Demir, Adyamanda ehir içi yolcu tamacl yapan dier duraklardan da beni arayp aynsndan kendi araçlarna yapmam talep ediyorlar. dedi.

Yolculardan Abubekir Koç ise oför arkadamz böyle bir tasarm yapm, kendisini kutluyorum. Arabann içi çok serin. nsan inmek istemiyor. Denk geldiimizde çok mutlu oluyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git