Yolda kaldılar

Karla mücadele ekipleri yoldan çıkan minibüsteki yolcular ile bir hastanın yardımına yetişti

Haberler 02.02.2021 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ekipleri, etkili olan kar nedeniyle Kulp ilçesinde yoldan çkan bir minibüsteki yolcular ile çermik ilçesinde rahatszlanan bir vatandan yardmna kotu.

Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamaya göre, vatandalarn herhangi bir maduriyet yaamamas için ilçelerde karla mücadele çalmalar sürüyor.

Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, dün Ergani, Dicle, çüngü, çermik, Silvan, Hani, Kulp, Lice, Hazro ve Kocaköyde etkili olan kar yann ardndan harekete geçti.

634 kilometre yol anda çalma balatan ekipler, 57 mahallenin yolunu ulama açt. Karla mücadele çalmalar özellikle kentin yüksek kesimlerinde aralksz sürüyor.

YOLDAN çIKAN MNBÜS VE HASTA KURTARILDI

Ekipler, çermik ilçesi Yaylack Mahallesinde aniden rahatszlanan hastann hastaneye ulatrlmas için kar nedeniyle kapanan yolu ulama açt.

Youn çalmann ardndan ulalan hasta, 112 Acil Servis ekiplerince ambulansa nakledilerek çermik Devlet Hastanesine kaldrld.

Kulp ilçesi Yuvack Mahallesinde ise youn kar ya nedeniyle kayarak yoldan çkan minibüsteki yolcularn yardmna ekipler yetiti.

Minibüs mahsur kald yerden ekiplerin çabasyla kurtarld.

Yolcular özverili çalmalarndan dolay belediye ekiplerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git