Yolu trafiğe kapattı

Aksaray mahallesinde oturan bir vatandaş, buraya ulaşımın sağlandığı sokağın yetersiz olduğunu öne sürerek, otomobiliyle yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı

Haberler 16.09.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda bir vatanda, evinin bulunduu mahalleye ulamn saland sokan yetersiz olduu ve sürücüler için tehlike oluturduu gerekçesiyle otomobiliyle yolu trafie kapatt, aracn üstüne çkarak eylem yapt.

Mahalle sakini Mehmet Koçaker, Aksaray ve Yeiltepe mahallelerine ulamn saland Yazyolu Sokann dar olmas nedeniyle kazalara sebebiyet verdiini ileri sürerek, otomobiliyle yolu trafie kapatt.

Daha sonra otomobilinin üzerine çkararak oturma eylemi yapan Koçakerin yolu kapatmas nedeniyle madur olan baz sürücülerin haber vermesinin ardndan, olay yerine çok sayda asayi ve özel hareket polisi sevk edildi.

Mahalle sakinlerinin de eyleme destek vermesi nedeniyle uzun süre trafie kapanan yolda araç konvoyu olutu.

Koçaker, sokan dar olmasnn trafik akn aksattn ve zaman zaman tehlikeye yol açtn savundu.

YOLU TRAFE KAPATTI

Yolun geniletilmesi için yetkili kurumlara bavuruda bulunduklarn ancak bugüne kadar herhangi bir adm atlmadn ileri süren Koçaker, Yazyolu Sokakta defalarca arabamla kardan gelen arabayla kör noktalarda kafa kafaya girecek duruma geldim. Bugün belediye otobüsü yine bir araçla kafa kafaya geldi ve neredeyse çarpyordu. dedi.

Mahallelerinde sürekli istenmeyen baz asayi olaylarnn da yaandn aktaran Koçaker, öyle devam etti:

Buralar Aksarayn mahallesinin krsal, faili meçhul cinayetler burada ileniyor, uyuturucu sektörü burada çalyor. Biz mahalleli olarak kimseye kafa tutamyoruz. Bugün bu bahçelerin önü ilek cadde olduu takdirde kimse gelip burada uyuturucu satamaz, bugün bu yol açld zaman kimsenin evladnn can yanmaz. ki sene önce burada 17 yandaki çocuu, 27 bçak darbesiyle öldürdüler, buralar öyle yerler.

Koçaker, sokan aydnlatmasnn da yetersiz olduunu, bunun için de ilgili elektrik kurumuna bavuruda bulunduklarn ancak karlk bulamadklarn sözlerine ekledi.

Polis ekipleri ile Elaz Belediyesi yetkililerinin konuyla ilgili çalmalara hz verilecei noktasnda Koçakeri ikna etmesi sonrasnda araç yoldan kaldrld.

Ana Sayfaya Git