Yozgatlı siyasetçi Fransa da belediye başkanı seçildi

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyölerinden Valenton'da yapılan seçimlerde Türk siyasetçi Metin Yavuz'un belediye başkanı seçilmesi doğup büyüdüğü Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde de sevinçle karşılandı.

Haberler 30.06.2020 - 23:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransann bakenti Parisin banliyölerinden Valentonda yaplan seçimlerde Türk siyasetçi Metin Yavuzun belediye bakan seçilmesi doup büyüdüü Yozgatn Boazlyan ilçesinde de sevinçle karland.

Fransann Bakenti Parisin banliyolarndan Valenton ehrinde belediye bakan seçilen Türk siyasetçi Metin Yavuzun Yozgatn Boazlyan ilçesindeki yaknlar ve akrabalar, Yavuzun belediye bakan seçilmesinin gururunu yayor.

Metin Yavuz ile gurur duyduk

lk ve ortaokulu Boazlyan ilçesi Uzunlu Beldesinde tamamlayan ve ardndan ailesi ile Fransaya giden Metin Yavuzu telefonla arayp tebrik eden Uzunlu Belde Belediye Bakan Okan Yaar Elba, Yavuz ile gurur duyduklarn söyledi. Elba yapt açklamada, Her eyden önce Metin Yavuz ile gurur duyuyoruz. Bir Türk olarak Fransada Valenton ilçesinde belediye bakan seçildii için. Metin Yavuz, Uzunlunun yetitirmi olup Fransaya 15 yanda gönderdii bir deerdir. Bundan önceki dönemde 6 yl önceki seçimlerde belediye bakanln küçük bir oyla kaybetti. Ama hiçbir zaman mücadelesini brakmad, azminden ödün vermedi baaracana inanyordu. Seçim propagandasn sürekli takip ettim, sürekli görütük, irtibat halindeydik. Gerçekten Türk nüfusunun çok az olduu Valentonda kültürel faaliyetlere katlan sürekli sosyal faaliyetler gerçekletiren çok candan bir insandr. Bu seçimi çok kolay kazanmad. Seçimi kazanmasna çok sevindik onunla gurur duyuyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git