YPG/PKK'lı teröristten orman yangınlarıyla ilgili itiraf

Adana’da YPG/PKK adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla tutuklanan Suriyeli M.Ş.S.’nin ifadeleri ortaya çıktı. Şüphelinin hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan hazırlanan iddianamede “Suriye'de eşimin akrabası olan YPG/PKK üyesi Ezuz Halil El Turgi'yi arkadaşımın telefonundan görüntülü aradım. Bana 'Bol paralı bir iş var yapar mısın?' dedi. Ne yapacağımı sorduğumda, 'YPG adına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın ateşin büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek. Ben de kabul ettim” ifadeleri yer aldı.

Haberler 25.09.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda YPG/PKK adna faaliyet gösterdii iddiasyla tutuklanan Suriyeli M..S. hakknda silahl terör örgütüne üye olma suçundan hazrlanan iddianame, Adana 11inci Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi. ddianamede M..S.nin terör örgütü mensuplaryla irtibat ve iltisakl olduu, YPG/PKK adna propaganda ve eleman temini yapt ve örgütsel toplantlara katld belirtildi. Ayrca üphelinin terör örgütü DEA ve FETÖ ile ilikili 2 kiiyle de irtibatta olduu anlatld.

ATE BÜYÜKLÜÜ PARANIN BÜYÜKLÜÜNÜ BELRLER

ddianamede ülke genelinde meydana gelen orman yangnlaryla ilgili dikkat çekici ifadeler de yer ald. YPG/PKKnn Türkiye içinde eylem, saldr-sabotaj yaplmas amacyla kaçak veya mülteci olarak gelen kiilerle irtibat kurduu belirtildi. Suriyeden kaçak olarak bir yl önce Türkiyeye geldiini kaydeden M.S.., Suriyede yaayan einin akrabas YPG/PKK üyesi Ezuz Halil El Turgiyi cep telefonu ile görüntülü arayarak terör eylemlerine dair direktifler aldn söyledi. Turginin kendisine Bol paral bir i var yapar msn? diye teklifte bulunduunu anlatan üpheli Ne yapacam sorduumda, YPG adna çalyorum, bizde para çok, Adanada orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktn atein büyüklüü kazanacan parann büyüklüünü belirleyecek dedi ifadelerini kulland.

EYLEME GÖRE BN VEYA 2 BN DOLAR

Terörist Ezuz Halil El Turginin eylem srasnda kant da istediini vurgulayan M.S.. ifadesine Bana Yakacan ormann, aracn yanna gittiinde eline bir kat al, kat üzerine tarih, saat ve yeri yaz. Benzin dökerek yangn çkar videolu bir ekilde kamera kayd yap, bu kayd bana at, yapm olduun eyleme göre sana bin veya 2 bin dolar havale yaparm. Hiç kimseden korkma seni yakalayamazlar, bir ey yapamazlar, söylediklerimi yapmazsan beni aldattn düünürüm. dedi diye devam etti. üpheli ayrca söz konusu akrabasnn Ankara ve Konyada da baz kiilere terör eylemi yapmas konusunda direktif verdiini söyledi. Tutuklu M..S.nin, silahl terör örgütüne üye olma suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle yarglanaca örenildi.

Ana Sayfaya Git