YTB Türkiye Stajlarının 2019 Dönemi başladı

Yurt dışında yaşayan ve eğitimlerine bulundukları ülkelerde devam eden genç vatandaşlara yönelik YTB tarafından düzenlenen "Türkiye Stajları" programının bu yılki açılışı yapıldı

Haberler 17.07.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl 9 ülkeden 69 genç Türkiyenin çeitli kurumlarnda 1 ay boyunca staj yapacak

Yurtd Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanlnca (YTB) yurt dnda yaayan ve eitimlerine bulunduklar ülkelerde devam eden genç vatandalara yönelik düzenlenen Türkiye Stajlar program kapsamnda 9 ülkeden 69 genç Türkiyenin çeitli kurumlarnda 1 ay boyunca staj yapacak.

YTBden yaplan yazl açklamaya göre, Türkiye Stajlar programnn bu ylki açl toplants YTB Bakan Abdullah Erenin de katlmyla bakanlk binasnda yapld.

Türkiyenin çeitli kamu kurum ve kurulularnda bir ay boyunca staj yapma imkan bulacak gençlerle bir araya gelen Eren, YTBnin kurulu amacnn yurt dnda yaayan vatandalara yönelik çalmalar hayata geçirmek olduunu vurgulad.

Eren ayrca, yurt dnda yaayan vatandalarn kimliklerinin korunmas ve bulunduklar toplumlara aktif katk sunmalar için pek çok çalma yürüttüklerini belirterek, çeitli programlarla bu yl 10 bin genci Türkiyeye getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

- Türkiye Stajlar program

YTB tarafndan yurt dnda yaayan ve eitimlerine bulunduklar ülkelerde devam eden genç vatandalarn Türkiye ile olan sosyal, kültürel ve ekonomik balarnn güçlendirilmesi amacyla her yl Türkiye Stajlar program düzenleniyor.

Program ile Türkiyedeki kamu kurumlarnda staj imkan bulan gençlerin hem kurumlarn ileyiini yakndan tanmas hem de birbirleriyle olan iletiimlerini güçlendirmesi ve Türkçe yeterliliklerini arttrmas hedefleniyor.

Türkiye Stajlar program kapsamnda imdiye kadar 400 genç Türkiyedeki stajlarn tamamlad. Bu yl ise 9 ülkeden 69 genç Türkiyenin çeitli kurumlarnda 1 ay boyunca staj yapacak.

Gençler ayrca, Türk kültür ve tarihine ilikin düzenlenen kültürel gezilere de katlacak.

Ana Sayfaya Git