Yük gemisi battı

Bartın'da, kötü hava şartları nedeniyle kıyıya yanaşan kuru yük gemisi batarken ikiye bölündü. Geminin 12 personeli ise filikalara binerek ve can yelekleriyle denize atladı. Filikalar ve denize atlayanlar şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenirken, 6 kişi kurtarıldı, ölen 2 kişi ise bota alındı. 4 denizciyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Haberler 18.01.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gürcistann Poti Limanndan yük alarak Bulgaristana giden Palau bandral Arvin isimli kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde kötü hava artlar nedeniyle Bartn nkum açklarna snd. Gemi saat 12.20 sularnda bir anda batmaya balad ve ikiye bölündü. Geminin 12 personeli filikalara binmeye çalrken, bazlar da can yelekleriyle denize atlad. Geminin battn görenlerin ihbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirilirken, batan geminin yaknnda bulunan gemilerin de kurtarma çalmalarna katlmas istenildi. Ancak iddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle gemiye yanalamad. Dalgalar, Sahil Güvenlik botunun üzerini at.

KURU YÜK GEMS

Bunun üzerine Deniz Kuvvetlerinden yardm istendi. Bölgeye Zonguldakn Ereli ilçesinden bir firkateyn hareket etti. Helikopter de istenirken, kötü hava artlar nedeniyle arama çalmalarna katlamad. Batan geminin personelinin bulunduu 2 filika ve denize atlayanlarn Güzelcehisar sahiline sürüklendii belirlendi. Yaplan çalmalar sonucu 2si Rus, 10u Ukrayna uyruklu 12 personelden 6s kurtarlrken, ölen 2 kiinin ise cesedi Sahil Güvenlik botuna alnd. 4 kiinin kurtarlmas için ise çalmalar devam ediyor.

Bölgede kurtarma çalmalarn takip ederek, ekipleri yönlendiren Bartn Valisi Sinan Güner, batan Arvin isimli geminin Palau bandral olduunu açklad. Geminin kötü hava artlarndan kaçmak için bölgeye sndn belirten Vali Güner, Limanmza gelmek üzere hareket etmi bize beyan edilmi bir gemi deil. Bu gemi bu kötü hava artlarndan kaçmak için snm. Geminin ad Arvin, Palau bayrakl. Kalk liman Poti Gürcistan. Var liman Bulgaristan. Kuru yük gemisi, 114 metreye, 14 metre boyu ve eninde bir gemi. dedi.

Ana Sayfaya Git