Yüksek antikor beklentisi var

Aşılamanın 28 gün arayla yapılması daha yüksek antikor sağlayacak

Haberler 02.01.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afin Emre Kaypmaz, Sinovac firmasnca üretilen Kovid-19 asnn birinci ve ikinci doz uygulamalar 14 gün yerine 28 gün arayla yapldnda elde edilen antikor seviyesinin daha yüksek olduunu bildirdi.

Türkiyeye getirildikten sonra Salk Bakanl Halk Sal Genel Müdürlüü A ve laç Deposuna nakledilen 3 milyon doz Kovid-19 as, Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu (TTCK) laboratuvarlarndaki incelemeler olumlu sonuçlanrsa uygulanmaya balanacak.

Kaypmaz, AA muhabirine yapt açklamada, Kovid-19a kar güçlü bir baklk sistemi yantnn elde edilmesi için alarn 2 doz ekilde yaplmas gerektiini vurgulad.

Sinovac tarafndan üretilen CoronaVac adl inaktif ann Faz-1 ve Faz-2 çalmalarnda hem 14 hem de 28 gün arayla 2 doz eklinde uygulandn belirten Kaypmaz, Salgn hznn artt durumlarda daha hzl alama için 14 gün arayla iki doz uygulamann tercih edilebilecei, 14 günlük sürenin antikor oluumu için yeterli olduu sonucuna varld. dedi.

Kaypmaz, 28 gün arayla yaplan uygulamada ise daha iyi sonuçlar elde edildiine dikkati çekerek, Alamann 28 gün arayla yapld uygulamada elde edilen antikor seviyesinin daha yüksek olduu saptand. Son Bilim Kurulu toplantmzda ülkemizde u anda olduu gibi salgn hznn düüe geçtii bir dönemde, daha yüksek antikorun elde edildii ortaya konulmu 0-28inci gün a uygulamasna karar verildi. bilgisini paylat.

KNC DOZUN UYGULANMASINDAN K HAFTA SONRA BAIIKLIK STENLEN DÜZEYE çIKACAKTIR

Ann hem ilk hem de ikinci dozunun uygulamasnn ardndan vatandalarn tedbirlere uymaya devam etmesinin önemini vurgulayan Kaypmaz, u deerlendirmelerde bulundu:

kinci dozun uygulanmasnn iki hafta sonrasnda baklk sistemi yant istenilen düzeye çkacaktr. Unutulmamaldr ki toplumdaki baklk oran belli bir düzeye ulancaya kadar maske, sosyal mesafe, sk temizlik ve kalabalklardan kaçnma kurallarna uymak durumundayz.

Alama, virüsle karlatmzda hastal en hafif ekliyle atlatmak ve toplum baklnn salanmas için elimizdeki en güçlü araçtr. Toplumdaki bakln en yüksek orana ulamas ve bu sayede normale dönü sürecimizi balatabilmek için bizler de el birliiyle a kampanyasna destek olmalyz.

Ana Sayfaya Git