Yüksek basınçlı koltuk

Harran Üniversitesi "yüksek basınçlı hava ile masaj yapan koltuk sistemi" için patent aldı

Haberler 27.06.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Üniversitesinin (HRÜ), bacaklar ve ayaklarnda dolam bozukluu bulunan hastalar için gelitirdii hiperbarik sistemine tam uyumlu, yüksek basnçl hava ile masaj yapan koltuk sisteminin patentini ald bildirildi.

Üniversiteden yaplan yazl açklamada, HRÜ Tp Fakültesi Sualt Hekimlii ve Hiperbarik Tp Anabilim Dal Dr. Öretim Üyesi Ali Erdal Günein, basnç odasnda tedavi gören bacak ve ayaklarda dolam bozukluu olan hastalar için koltuk sistemi gelitirdii belirtildi.

Sistemin, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Bilimsel Aratrma Proje (HÜBAP) Koordinatörlüü desteiyle Türk Patent Enstitüsüne yaplan bavurunun ardndan, Hiperbarik Sistemlere Tam Uyumlu Yüksek Basnçl Hava ile Masaj Yapan Koltuk Sistemi ismiyle patent onay belgesinin alnd aktarld.

YÜKSEK BASINçLI KOLTUK

Açklamada görülerine yer verilen Güne, bacak ve ayaklarnda dolam bozukluu bulunan hastalar için çalma yaptn aktararak, unlar kaydetti:

Yaplan çalmalarda hiperbarik oksijen tedavisi alanlarn yaklak yüzde 40 dolam bozukluklar olan hastalardan olumaktadr. Buluumuz ile özellikle dolam bozukluu olan ve hiperbarik oksijen tedavisinden faydalanma oran az hastalarda baar olasln arttracaktr. Patent bavuru süresinden onay alnmasna kadar geçen süre yaklak 3 yl. Bu süre içerisinde desteini esirgemeyen herkese teekkürlerimi sunarm.

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hançer ise Türkiyenin teknolojik yetkinlik haritasnda üst sralarda yer almak için çalmalarn sürdürdüklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git