Yüksek gerilim hattında çocukların tehlikeli oyunu

Siirt'in Afetevler Mahallesi'nde park olmadığı için çocuklar yüksek gerilim hattını taşıyan direğe astıkları ipte sallanıyor.

Haberler 21.08.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte bir mahallede park bulunmad için çocuklar, yüksek gerilim hattna tayan diree astklar ipte sallanyor.

Afetevler Mahallesinde, park olmad için yüksek gerilim hattna tayan direkte çocuklarn oyun oynamasndan endie eden ebeveynler, mahalleye çocuk park yaplmasna ilikin taleplerinin HDPli Siirt Belediyesince yerine getirilmemesine tepki gösterdi.

Mahallede oturan Ahmet en, çocuklarnn tehlikeli oyunundan tedirgin olduklarn belirterek, öyle dedi:

çocuklarmzn her zaman yannda olamyoruz. çocuklarmz dar çkt zaman gözümüz arkada kalyor. Mahalle sakinleri olarak imza topladk. Görevlendirme yaplan belediyeye teslim ettik ardndan park yapm programa alnd. Fakat seçimin ardndan yönetim el deitirdi. Yeni yönetim bize herhangi bir çalmann olmadn söyledi. çocuk park yaplmasn istiyoruz.

Esnaf Mahmut Birsen ise park olmad için çocuklarn tehlikeli ortamda oyun oynadn dile getirerek, çocuklar mahallenin arka ksmnda yüksek gerilim hattnda oyun oynuyor. Buraya park yapmasn talep ediyoruz. diye konutu.

çOCUKLAR TEHLKENN FARKINDA

10 yandaki Leyla Nas, parklar olmad için diree astklar ipte sallandklarn belirterek, Evimizin önünde sürekli arabalar geçtii için orada da oynayamyoruz. Oyun oynayacak yerimiz olmad için biz de burada oynuyoruz. Bu direin tehlikeli olduunu biliyoruz ama yine de gelip oynuyoruz. dedi.

13 yandaki Abdurrahim Nas da elektrik direinde sallandklarn belirterek, Küçük kardeimle beraber parkmz olmad için bu direkte sallanyoruz. Ailelerimiz kzyor ama baka oyun oynayacak yerimiz yok. Dier mahallelerde park var ama burda yok. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git