Yüksekova son dakika! O mahallelere top ve tanklar girdi

Hakkari Yüksekova'da 13 Mart'tan bu yana sokağa çıkma yasağı ve süregelen operasyonlarda bu sabah son dakika gelişmesi yaşandı. Hakkari Yüksekova'da sabahın ilk ışıklarında mahallelere askerin girdiği, tank ve toplarla operasyonların sürdüğü ve gece boyunca da çatışma seslerinin duyulduğu açıklandı

Haberler 30.03.2016 - 13:25 Son Güncelleme : 30.03.2016 - 13:25

Hakkari Yüksekovada 13 Marttan bu yana sokağa çıkma yasağı ve süregelen operasyonlarda bu sabah son dakika gelişmesi yaşandı. Hakkari Yüksekovada sabahın ilk ışıklarında mahallelere askerin girdiği, tank ve toplarla operasyonların sürdüğü ve gece boyunca da çatışma seslerinin duyulduğu açıklandı

Yüksekovada hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKKlı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 gün önce başlatılan Şehit Jandarma Uzman çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu devam ediyor. Gece boyunca PKKlıların bulunduğu hedeflerin top atışlarıyla imha edildiği ilçede sabah saatlerinden itibaren de temizlik harekatı yapılıyor.

Operasyonda en sıkıntılı bölgeler olan Orman, Kışla ve Dizede sona yaklaşıldığı, tankların ve Kirpi adı verilen zırhlı araçların ise bu sabah saatlerinde özellikle Kışla Mahallesine doğru gittiği gözlendi.

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında, operasyonda şu ana kadar 86 PKKlı teröristin öldürüldüğünü belirtilirken; Cumhuriyet, Güngör ve Kaniheyderde silah sesleri duyuluyor. Polis ve askerin özellikle bu mahallelere yöneldiği gözleniyor. (DHA)

Ana Sayfaya Git