Yüksekova'daki 4 cinayetin sırrı çözüldü

Cinayetleri itiraf eden Sadık P.'nin gösterdiği adreslerde yapılan aramalarda 14 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi.

Haberler 01.08.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekovada kaymakama suikast hazrlnda bulunan PKKl kadn terörist E.C. dier bombacnn ismini polise verdi. Baran Bager kod adl terörist Sadk P. 14 kilo patlaycyla birlikte yakaland. Sadk P., Yüksekovada ilenen 4 ayr cinayeti polise itiraf etti.

EYLEM TALMATI BÖLGE SORUMLUSUNDA

Habertürk Haber Merkezinden Nihat Uludan aktard bilgilere göre, Hakkari l Emniyet Müdürlüü ekipleri, kayyum heyetine yönelik sansasyonel suikast hazrlnda bulunan PKKl kadn terörist E.C.yi yakalad. PKKl kadn terörist E.C. polise verdii ifadesinde Kaymakam, polis gibi saldr sabotaj tarz eylem yapmak için Yüksekovaya geldiini ve kendisinden baka bir erkek bombacnn daha olduunu itiraf etti. Polis ekipleri Baran Bager kod adl PKKl terörist Sadk P.yi Yüksekovadan kaçmaya çalrken gözaltna ald. Sadk P.nin gösterdii adreslerde yaplan aramalarda 14 kilo plastik patlayc ele geçirildi.

YÜKSEKOVA CNAYETLERNN SIRRI çÖZÜLDÜ

PKKl terörist Sadk P., polise verdii ifadesinde, Beni eylem için buraya PKKnn sözde bölge sorumlusu Eyüp A. gönderdi. Üst düzey kaymakam, polis gibi hedeflere saldr sabotaj emri verdi. dedi. Sadk P., Yüksekovada ilenen 4 ayr cinayetle ilgili olarak da polise bilgi verdi.

TE O SIR CNAYETLER

Sadk P., 9 Mart 2017 günü Yüksekovada 36 yanda vurularak öldürülen Murat Ayhan bizzat PKK bölge sorumlusu Welat kod adl Eyüp A.nn vurarak öldürdüünü itiraf etti. Sadk P. , ayrca 27 Mart 2017 günü öldürülen Nejdet Erener, 9 Mays 2017 günü öldürülen Nedim Ceylan ve 30 Mays 2017 günü öldürülen Necmettin Atszn da, bölge sorumlusu Eyüp A.nn talimatyla Xayri kod adl teröristin öldürdüünü ve bu 4 ayr cinayettede kendisinin gözcülük yaptn itiraf etti.

MEKTUPLA HABERLEMLER

Sadk P., Yüksekovada Eyüp A.nn belirledii evlerde gizlendiini ve Eyüp A. ile ev sahibine gelen mektuplar üzerinden haberletiini, Eyüp A.nn son zamanlarda bombal suikast yapmak için kendisine sürekli talimatlar gönderdiini söyledi.

Sadk P.nin ifadeleri dorultusunda geniletilen operasyonda, PKK terör örgütüne yardm ve yataklk yapan 13 zanl gözaltna alnd. Zanllarn adreslerinde yaplan aramalarda, çok sayda örgütsel döküman, uzun namlulu silah ve el bombas ele gerildi. Polisteki sorgular tamamlanan zanllardan 9u terör örgütüne yardm yataklk yapmaktan bombac Sadk P. de terör örgütüne üye olmak ve örgüt adna eylem yapmaktan suçlamasyla mahkemeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git