Yüreğimiz yandı, 9 şehidimiz var

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir." bilgisi verildi.

Haberler 05.03.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölden Tatvana gitmek üzere bugün saat 13.55te kalk yapan Kara Kuvvetleri Komutanlmza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25te irtibat kesilmitir. Bölgede HA, CN-235 uça ve bir helikopter ile arama çalmalarna derhal balanmtr.

8NC KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL OSMAN ERBA EHT OLDU

Bingölden Tatvana gitmek üzere havalandktan sonra kaza krma urad tespit edilen helikopterde ehit olan 11 askerden birinin Elazdaki 8inci Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erban olduu örenildi. MHP lideri Devlet Bahçeli haberi, Bingölden Tatvana gitmek için bugün öleden sonra kalk yapan Kara Kuvvetlerine ait askeri bir helikopter bir müddet sonra kaza krma uramtr. Üzülerek ifade etmeliyim ki, 8inci Kolordu Komutanmz Korgeneral Osman Erbala birlikte dokuz kahramanmz ehit olmutur. Söz konusu kaza krmda dört kahramanmz da yaralanmtr. Milletimizi acya ve hüzne boan bu elim hadisede ehit olan kahramanlarmza Allahtan rahmet, yaralanan kahramanlarmza ifalar diliyorum. nanyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardelikle aacaz. Türk milletinin, Türk Silahl Kuvvetlerinin, ehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin ba sa olsun diyorum. Rabbimden niyazm, sabr ve metanetimizi arttrmas, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasdr. Vatan sa olsun. sözleri ile duyurdu.

AMASYAYA EHT ATE DÜTÜ

Bitlisin Tatvan ilçesinde kaza krma urayan helikopterde ehit olan Piyade Uzman çavu Hakan Gülün (45) ac haberi, memleketi Amasyaya ulat.

Bingölden Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza krma uramas sonucu 11 asker ehit oldu, 2 asker de yaraland. ehitlerden Piyade Uzman çavu Hakan Gülün, Amasya nüfusuna kaytl olduu örenildi. Evli olan Gülün ac haberi, memleketi Amasyann merkeze bal Doantepe köyündeki ailesine ulat. ehidin cenazesinin Amasyada topraa verilecei belirtildi.

ACI HABER ALESNE ULATI

Bitlisin Tatvan ilçesinde dümesi sonucu ehit olan 11 askerden Astsubay ükrü Karadirekin Afyonkarahisardaki baba evi yasa büründü. ehit Karadirekin yaklak bir buçuk yl önce evlendii ve 3 aylk bir olu olduu örenildi.

Bingölden, Bitlisin Tatvan ilçesine gitmek üzere 13.35te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlna bal AS 532 Cougar tipi askeri helikopterin kaza krma uramas sonucu 11 asker ehit oldu, 2 asker yaraland. Kazada ehit askerlerden Afyonkarahisarl ükrü Karadirekin Uydukent semtindeki baba evine ate dütü. ehidin ac haberini asker ve sivillerden oluan heyet, anne erife, baba brahim ve ehidin ei Elif Karadireke verdi. ehit haberinin gelmesinin ardndan ehidin baba evine Türk bayra asld. ehit evine ayrca yaanabilecek bir olumsuzlua kar 112 ambulans da gönderildi.

OLUNUN 40NIN çIKTIINI SEVNçLE DUYURDU

ehit Karadirekin ei Elif Karadirek ile yaklak 1,5 yl önce evlendii ve yaklak 3 ay önce baba olduu örenildi. Olunun 40nn çktn ise ehit Karadirekin sosyal medyadan büyük bir sevinçle paylat gözlendi. ehidin cenaze töreninin yer ve zamannn yarn belli olaca örenildi.

CUMHURBAKANI ERDOAN EHT KORGENERAL ERBAIN OLUNU ARADI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bingölden Tatvana gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza krma uramas sonucu ehit olan Korgeneral Osman Erban olu Yiitalp Erba ile telefonda görüerek taziyelerini iletti.

Cumhurbakan Erdoan, görümede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erban elim bir kazada hayatn kaybetmesinden büyük üzüntü duyduunu ifade ederek, ehit komutana Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine basal diledi.

EHT SAYIMIZ 11E YÜKSELD

Milli Savunma Bakanlndan yaplan yeni açklamada ehit saysnn 11e yükseldii bildirildi. Açklamada: Tatvanda kaza krma urayan helikopterdeki kahraman silah arkadamzdan biri daha kurtarlamayarak ehit olmutur. ehit saymz 11e yükselmitir. Kahraman ehitlerimize Allahtan rahmet, deerli ailelerine basal diliyoruz. Asil milletimizin ba sa olsun denildi.

METEOROLOJK KAYNAKLI OLDUU YOUNLUK KAZANDI

Yusuf Alabarda M5 Dergisi Ankara Temsilcisi kazayla ilgili olarak unlar aktard: Maalesef helikopterlerle ilgili olarak zaman zaman karlalabiliyor. Meteorolojik artlardan kaynakl olay olmas hususu younluk kazanyor. Yetki ihlaline girmek istemem, Milli Savunma Bakanl en detayl bilgiyi paylaacaktr.

BAKAN AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI BÖLGEYE HAREKET ETT

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ile askeri helikopterin Tatvanda kaza krma uramasnn ardndan incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti.

1997DEN BU YANA 39 ASKERMZ EHT OLDU

Cougar helikopterleri, Kara Kuvvetleri Komutanlnda 1996dan bu yana görev yapyor. Helikopter, toplamda 21 kiilik tam teçhizatl personel tayabiliyor. Saatte 278 kilometre hza çkabiliyor. çift motorlu helikopterin uçu ekibi iki pilot ve bir teknisyenden oluuyor.

1997 ylnda Irakta snr ötesi operasyona katlan bir Cougar tipi helikopter, Zap bölgesinde füze ile vuruldu. Saldrda 11 askerimiz ehit oldu.

Isparta Eirdirde de bir Cougar tipi helikopter, 2003 ylnda eitim uçuu srasnda yüksek gerilim hattna taklarak dütü. Kazada 4 askerimiz ehit oldu. Bir asker de ar yaraland.

2017de de rnakn Uludere ilçesi enoba beldesinden kalkan, içinde biri general rütbeli askerlerin de bulunduu Cougar tipi helikopter kalktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattna taklarak dütü. Düen helikopterde Tümgeneral Aydoan Aydn ve 2si albay olmak üzere 13 askerimiz ehit oldu.

Bugün meydana gelen kazayla birlikte de, 39 askerimiz ehit oldu.

GÖRGÜ TANII ANLATTI

Kazann ardndan bölgeye giden bir vatanda, Habertürk TVye öyle konutu:

14.20 gibi helikopterin dütüünü farkna vardk. Yukarya doru gittik, ehitler vard. 4 tane yaral vard. Birisinin yanna gittim. Azndaki kar temizledim, nefes almas için. yi misin dedim, yiyim dedi. Kar kazmaya baladm. Yaral askeri çkardm. Ondan sonra öbür askere yöneldim. Ceketimi çkarp, üstüne attm.

Ana Sayfaya Git