Yürek burkan yaşam hikayesi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında başından silahla vurularak yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın (28) ailesi tarafından evlat edinildiği ortaya çıktı. Rahime (68) ve Ramazan Salkım (66) çifti, evlendikten 17 yıl sonra 3 aylıkken evlat edindikleri tek çocukları Özlem'i kaybetmenin acısını yaşadı. Baba Ramazan Salkım, "Çok adaletliydi; 'baba sen bile suç işlersen adaleti uygularım' derdi. Ben onsuz yaşayamam" dedi.

Haberler 30.03.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sorgun Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcs Özlem Salkm, geçen 24 Martta Bahçelievler Mahallesi Yazcolu Caddesindeki evinde arkada grubuyla doum gününü kutlad srada bandan tabanca ile vurularak ar yaraland.

Yozgat Bozok Üniversitesi Aratrma ve Uygulama Hastanesinde tedaviye alnan Salkm, 3 gün süren yaam savan kaybetti. Özlem Salkmn cenazesi, memleketi Ankarann Kzlcahamam ilçesine bal Bulak köyünde topraa verildi. Salkmn ölümüyle ilgili yürütülen soruturma kapsamnda olay srasnda evde bulunan astsubay, uzman çavu, adliye çalan ile cumhuriyet savcs 4 arkada gözaltna alnd. üpheliler, Özlem Salkmn, silahla oynarken kendisini vurduunu ileri sürdü. 3 kii savclk ifadelerinin ardndan serbest braklrken, tabancann sahibi astsubay A.M. adli kontrol artyla serbest brakld.

3 AYLIKKEN EVLAT EDNLM

Ölümü ilçede büyük üzüntüye neden olan Özlem Salkmn, Rahime ve Ramazan Salkm tarafndan evlat edinildii ortaya çkt. 1976 ylnda evlenen çiftin, 4 yl sonra doan kzlar 2 gün sonra hastanede ölünce, bir daha çocuklar olmad, bunun üzerine 1993 ylnda çocuk Esirgeme Kurumuna bavurup, 3 aylkken Özlemi evlat edindii örenildi.

çOK ADALETLYD

Memur emeklisi olan Ramazan Salkm, Özlemi 3 aylkken evlat edindiklerini söyleyerek, Sonradan örendiimize göre annesi vefat etmi, babasnn kim olduunu örenemedik. lkokul, lise ve üniversitede çok baarl bir çocuktu. Krkkale Üniversitesini kalmadan bitirdi, sonra avukatlk stajn yaptktan sonra, savclk imtihanna girdi. Savcl kazand, Ankarada 1,5 sene savclk stajn yapt. Sonra Sorgun Adliyesine atand. Sürekli gelir giderdi. i çok iyiydi; ama çok youndu, iini çok severek yapyordu. çok adaletliydi; baba sen bile suç ilersen adaleti uygularm derdi. Geçen sene koronovirüs salgn balamadan önce kendisi gelip biraz kald, sonra da biz gidip biraz yannda kaldk. Sonra korona balad, size zarar olur diye gelip gitmedi. Biz kendisine gittiimizde de youn çalt için bizimle ilgilenemedii için üzülüyordu. Sonra da göremedik dedi.

BEN ONSUZ YAAYAMAM

Özlemle en sonra olay akam konutuunu anlatan Ramazan Salkm, Arkadalarm gelecek evimde temizlik yapyorum dedi. Benim vergi iim var, internetten halledemedim dedim, o da WhatsAptan at ben hallederim dedi. Sonra misafirleri geldi, rahatsz etmeyim diye düünüp aramadm. Sonra olay örendik. Hastaneye vardmzda ameliyat bitmiti, bahekim durumu kritik dedi. Ertesi gün olduunda biraz daha iyi gidiyor dediler. Biz ümitlendik, çok mutlu olduk. Ama sonra kurtarlamad. Biz o anda ykldk, bir tane kzm vard yurttan almtm onu, ben onsuz yaayamam diye konutu.

TABANCA DOLUYSA NE VAR ORADA?

Ramazan Salkm, kznn ölümüyle ilgili Kzmn ölümüyle ilgili hatalar olduunu düünüyorum. Tabancann orada dolu olmas, tabancay bo dediler de kzm o tabancay bana m dayad diye düünüyorum. Eer doluysa o tabanca orada ne ii vard, 4 kiiydiniz neden tabancay kaldrmadnz? Ben onu sorguluyorum. Tabancann emniyeti yokmu, Özlem kendi tabancasnn mermisini çkarm, yatann altna koymu. çok en akrak bir kzd, hiç bir sknts yoktu. Sürekli çalyordu, çok youndu. Neei iyiydi, bir hafta 10 gün önce bana telefonda neeli türküler söylemiti. Ben de ona ksa ben seni unutmak için sevmedim diye türkü söyledim. Doum gününde ona güzel bir mesaj attm, o da bana baba sen böyle eyleri de mi bilirsin demiti, öyle balydm kzma ifadelerini kulland. Anne Rahime Salkm ise Hiç kalbinde kötülük olan bir çocuk deildi, okuluna, derslerine, annesine, babasna bal bir çocuktu. Prenses annem, tatl babam derdi. 28 ylda bir kötü kelimesini duymadm. çok muhteem bir çocuktu diye konutu.

Ana Sayfaya Git