Yürek dağlayan kazalar

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden yolcu otobüsü devrildi, 8 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı, Siverek yolundaki kazada ise 4’ü ağır 30 kişi yaralandı, Bursa’daki zincirleme kazada ise 4 kişi yaşamını yitirdi.

Haberler 06.02.2023 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı ile oluşan buzlanma, yüreklere kor ateşi düşüren peş peşe ölümlü trafik kazalarının meydana gelmesine neden oldu. Diyarbakırdan Bodruma giden yolcu otobüsü, Afyonkarahisarın Dinar ilçesi yakınlarında şoförün direksiyonu hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Karayolu can pazarına dönerken, 8 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi de yaralandı. Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda ise, yolcu otobüsü devrildi 4ü ağır 30 işi yaralandı, Bursada ise yağış nedeniyle kayganlaşan otoyolda 4 otomobilin karıştığı zincirleme kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı.

DİYARBAKIR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

8 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı korkunç kaza dün sabaha karşı Afyonkarahisarın Dinar ilçesine bağlı Karabedir köyü yakınlarında meydana geldi. Diyarbakırdan Bodruma giden Star Has Diyarbakır firmasına ait S.C. (68) idaresindeki 34 SD 7721 plakalı yolcu otobüsü, Dinar Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağında devrildi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Kazada yolcu otobüsündeki 8 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Afyonkarahisar ve Ispartadaki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada kolu kırılan yolculardan Adem Kaya (54), AA muhabirine, Şanlıurfadan otobüse bindiğini ve Bodruma gittiğini söyledi.

YARALIDAN ŞOFÖR UYUYORDU İDDİASI

Kazada şoförün uyuduğunu iddia eden Kaya, Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan insanlar vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. çok kötüydü. Sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirdi. Benim kolum kırılmış gerçekten kötüydü. Allah sabır versin. diye konuştu.

ŞOFÖR DEĞİŞTİKTEN 10 DAKİKA SONRA

Kazadan yaralı kurtulan muavin Muavin Ferhat Karakaş, kazanın şoför değiştikten 10 dakika sonra olduğunu söyledi.

Otobüsün yan yattığını belirten Karakaş, Şarampole devrildi. Ben uyuyordum. Araç sürüklendi. Korktuk. çok panik oldu. çocuklar falan da vardı. dedi.

Kazada yaralanan Adem Kaya (54), Şanlıurfadan otobüse bindiğini ve Bodruma gittiğini söyledi.

Kazada şoförün uyuduğunu iddia eden Kaya, Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan insanlar vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. çok kötüydü. Sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirdi. Benim kolum kırılmış gerçekten kötüydü. Allah sabır versin. diye konuştu.

YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kazada yaşamını yitiren Halime Tıpırdamazın yakını Akif çıkmaz da Halime Tıpırdamaz ve 3 çocuğunun sömestir tatili için Şanılurfadaki ailesinin yanına gittiğini söyledi.

Tatil dönüşü kazanın gerçekleştiğini kaydeden çıkmaz, Kazada üç çocuğu kurtuluyor. Kendisi vefat ediyor. çok üzücü bir olay. dedi. Kaza haberini alan Halime Tıpırdamazın eşi ve yakınları gözyaşı döktü.

VALİ YİĞİTBAŞDAN AçIKLAMA

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Yiğitbaşı, yolcu otobüsünde 40 yolcu ile 3 personelin olduğunu, yaralıların Afyonkarahisar ve Ispartadaki hastanelere sevk edildiğini ifade etti.

İlçe hastanelerine kaldırılan yaralıların ileri tetkik ve tedavileri için Afyonkarahisardaki hastanelere getirildiğine dikkati çeken Yiğitbaşı, Kazayla ilgili Dinar Cumhuriyet Başsavcılığımız da soruşturma başlattı. Dinar Devlet Hastanemizde otopsi işlemleri tamamlandı. Kazadaki vefat eden ve yaralıların hepsi hemen hemen netlik kazandı. Ailelerine de bilgi verildi. Cenazeleri de memleketlerine göndereceğiz. Üzücü bir durum. Hayatını kaybedenlere de Allahtan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımızın hepsine en kısa zamanda şifa diliyoruz. diye konuştu.

Kolu kırık olan ve kendisinin sağlık durumunun iyi olduğunu öne süren yaralı Adem Kayanın memleketine gönderilmesi talebini ilettiği Vali Yiğitbaşı, Sizin bugün doktor gözetiminde olmanız ve dinlenmeniz daha iyi olur. Siz bu gece bizim misafirimiz olun. Tedaviniz tamamlandıktan sonra talebiniz karşılanacak. dedi. Bu arada Ispartaya sevk edilen yaralılardan 5inin Isparta Şehir Hastanesinde, 4ünün Isparta Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavileri sürüyor. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

BAKAN KOCA: YARALILARIMIZIN TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocadan da Afyonkarahisardaki kazaya ilişkin bir açıklama geldi. Bakan Koca, Afyonkarahisarın Dinar ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, olay yerinde 8 kişi hayatını kaybetti, 3ü ağır 42 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın tedavisine başlanmıştır. Bir an önce şifa bulmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Geçmiş olsun. ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLUDAN AçIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Soylu, Afyonkarahisarın Dinar ilçesinde yaşanan elm otobüs kazasında hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hemşehrilerimize ve Afyonkarahisarımıza geçmiş olsun. dedi.

BURSADA OTOYOLDA ZİNCİRLEME KAZA: 4 ÖLÜ, 7 YARALI

Öte yandan Bursada yağış nedeniyle kayganlaşan otoyolda, 4 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Selçukgazi Tüneli yakınlarında meydana geldi. Bursadan İstanbul istikametine giden 4 otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücülerinin direksiyon kontrolünü kaybetmesi ile birbirine çarptı. İhbarla olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

BURSADA FECİ KAZA: 5 ÖLÜ

Bursadaki akrabalarının düğününe katılmak için çanakkaleden yola çıkan 6 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobil de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralanırken, araçta bulunan 1i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Kaza önceki gün öğlen saatlerinde Karacabey ilçesi çanakkale-Bursa karayolu Tophisar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bursadaki akrabalarının düğün törenine ailesiyle birlikte katılmak için çanakkalenin Biga ilçesinden yola çıkan Şuayip Giren (25) yönetimindeki 26 KD 523 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Sürücü Girenin direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil savrularak bariyerleri aştı, karşı şeritten gelen İsmail A. yönetimindeki 55 AGY 226 plakalı kamyonla çarpıştı. çarpmanın şiddetiyle otomobil hurdaya dönerken, sürücü Şuayip Giren ile otomobilde bulunan Şerife Mert (36), Hacer Mert (32), Eşref Giren (61), Hatice Giren (57) ve Yavuz Selim Mert (4) araç içerisinde sıkıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri olası ikinci kazayı önlemek için yolda güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık yarım saatlik müdahalenin ardından araç içerisinde sıkışanları çıkardı. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, Şerife Mert, Hacer Mert, Eşref Giren, Hatice Girenin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 4 yaşındaki Yavuz Selim Mert ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan otomobil sürücüsü Şuayip Girenin ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Ana Sayfaya Git