Yürek Dayanmaz!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişinin cenazesi, memleketleri Mardin'de defnedildi.

Haberler 20.08.2017 - 13:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Hendek ilçesinde fndk içilerini tayan traktörün devrilmesi sonucu hayatn kaybeden 7 kiinin cenazesi, Mardinde topraa verildi

Sakaryann Hendek ilçesinde fndk içilerini tayan traktörün devrilmesi sonucu yaamn yitiren engül Akman (50), kz Nildanur Akmann (13) cenazesi Ömerli ilçesine bal Kocasrt köyünde; Bedran çaatay (54) ve kz Bahar çaatay (15) ile Faruk Boz (38) ve kz Gülistan Bozun (18) naa Kzltepe ilçesinde; çiçei çapatn (39) cenazesi ise Yeilli ilçesinde Kürtçe ve Türkçe atlarla topraa verildi.

- Ei ve 6 çocuuyla çalma gitmi

Kzltepe ilçesindeki Atatürk Mahallesinde aile mezarlnda kzyla yan yana topraa verilen Faruk Bozun babas Mehmet Boz, Kürtçe yapt açklamada, olunun 6 çocuu ve eiyle çalmaya gittiini söyledi. Kazada, olu ve torununu kaybettiini dile getiren Boz, Olum fndk toplamaya, çalmaya gitmiti. Maddi durumu düüktü. Kaderleri gelmiti, rahmetli oldular. O ile 6 çocuu gitmiti, biri onunla vefat etti. 4 çocuu yaral. Ei kurtuldu. Buraya gelenlerden, bizi yalnz brakmayanlardan Allah raz olsun. dedi.

Atatürk Mahalle Muhtar Yavuz Kandemir de trafik kazasnda 7 can kaybetmenin üzüntüsünü yaadklarn belirterek öyle konutu:

Faruk Boz, badana ileri yapard. Maddi durumu düüktü. Kendisini ve evlilik çandaki kzn kaybettik. Geçim sknts için gitmilerdi. Evleri biraz eskiydi. Evi ykp yeni bir ev yapmak istiyorlard. Vahim kaza sonucu kaybettik. Derin bir ac yayoruz. Hepimizin ba sa olsun. Bütün ölenlere rahmet diliyoruz.

- Kznn tedavi masraflar için gitmi

Ömerli ilçesinin Kocasrt köyünde kzyla yan yana defnedilen engül Akmann da karacier nakli olan 17 yandaki kz Emine Akmann tedavi masraflarn karlamak için fndk toplamaya gittii örenildi.

Nildanur Akmann defni srasnda ablalar, Sen daha küçüktün, okul okuyacaktn diye at yakt.

Sakaryann Hendek ilçesine bal çamlca beldesi Köseköy Mahallesi Taoluk Sokakta, dün tarm içilerini tayan traktörün yol kenarndaki dere yatana devrilmesi sonucu 3ü çocuk 7 kii hayatn kaybetmi, 9 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git