Yürek Yaktı

Viranşehir ilçesinde 3 çocuğun boğularak hayatını kaybettiği kırsal mahalleden yükselen feryatlar yürekleri dağlıyor. İki çocuğunu birden kaybeden acılı baba Mehmet Kaplan sinir krizleri geçirirken anne Emine ise sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Haberler 19.08.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesine bal Gözlek krsal Mahallesinde toprak su kanalnn içerisine düerek boulan 6 yandaki lyas Kaplan ve 7 yandaki aabeyi Eyüp Kaplan ile ayn yataki kuzenleri Abdulkadir Kaplann yaad evlerden yükselen feryatlar yürekleri dalyor. lyas ve Eyüp Kaplann babas Mehmet kaplan iki gündür sinir krizleri geçirirken anne Emine Kaplan ise çocuklarnn acsna dayanmaya çalyor. Abdulkadir Kaplann annesi Rukiye Kaplan ile babas Mehmet Kaplan da çocuklarnn acsn yayor.

Ahrette her iki elim yakalarnda olacak

ki çocuu boulan anne Emine Kaplan, sorumlulardan ikayetçi olacan belirterek, O kanal kim açtysa ben ondan ikayetçiyim. Ahrette iki elim yakalarnda olacak. Benim yüreim nasl yandysa onlarn da yürei yansn diyerek feryat etti.

Babay sakinletirmek mümkün olmad

ki olunu birden kaybeden baba Mehmet Kaplan, iki gündür sinir krizleri geçirdii için taziyeye gelen misafirleri bile karlayamyor. Evin bir odasnda yatan acl baba sürekli feryat edip fenalk geçiriyor. Krizler nedeniyle kendisine zarar veren acl baba sürekli araçla hastaneye götürülüp ine yaplarak sakinletirilmeye çallyor.

Yetkililer gereini yapsn

Yaanan olaydan kanal açan müteahhidi sorumlu tutan mahalleler ise yetkililerin önlem almasn istedi.

çocuklarn ölüme nasl gittikleri hakknda bilgi veren mahalleliler, Biri dümü, dierleri de kurtarmak için ellerini tutunca üçü birden dümü ve boulmu. Batklk, çamurlu ve 5-6 metre derinliinde. kisini köylüler çkartt, dierini anlurfadan gelen dalgçlar çkartt. Üçü de boulmutu. Üçü de hemen hemen 10 yalarndayd. Bu sulama kanaldr. Müteahhide vermiler, müteahhit de ihaleyi brakp kaçt, üstü açk kald. Akarsu birikti çocuklar da dümü. lyas suya düünce abisi onu çkartmak istemi, o da dümü. Onlarn teyzesinin olu da onlar çkartmak istemi ve o da düünce üçü de boulmu. Burann böyle olduuna bakmayn, buras tamamen suydu. Ön taraf açtklar için içerisinde su kalmam. çocuklarn babas felç oldu. Baka insanlar yanmasn. Neden açp daha sonra toprak döküp kapatmadlar. Yetkililer gelip bunun bir çaresini bulsunlar, kapatsnlar ifadelerini kullandlar.

Ana Sayfaya Git