Yürek yaktılar

Yangında ölen 2 kardeşin dedesi: Canımı ortaya koydum ama kurtaramadım

Haberler 21.01.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepin Nizip içlisinde, iki katl müstakil evin alt katnda çkan yangnda ölen 2 kardeten geriye birbirine sarldklar görüntüler kald. Yangn srasnda eve girip kucana alarak çkard torunlarn salk ekiplerine teslim eden Abdurrahman Alalu, Torunlarm kurtarmak için canm ortaya koyarak eve girdim ama baaramadm dedi.

Nizip ilçesi stiklal Mahallesinde iki katl müstakil bir evin alt katnda bilinmeyen nedenle yangn çkt. Eyalarn tutumas sonucu büyüyen yangn, ksa sürede evi sard. Komularn ihbar üzerine adrese itfaiye ve salk ekipleri sevk edildi. Yangna müdahale eden ekipler ile birlikte kap ve pencereleri krarak eve giren Abdurrahman Alau, torunlar Ahmet (2) ve Abdurrahman Alaluyu (4) dar çkararak salk ekiplerine teslim etti. Vücudunda ar yanklar oluan iki karde, kaldrldklar hastanede doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad.

Ölümü ile yaknlarn yasa boan çocuklarn cansz bedeni, otopsi için Adli Tp Kurumu morguna götürüldü. Polis ve itfaiye, yangnn çk nedenini belirlemek için aratrma balatt.

YAASINLAR DYE CANIMI ORTAYA KOYDUM

Olay annda evin içerisine girerek torunlarn çkaran Abdurrahman Alalu, yaadklarn gözyalaryla anlatt. Alalu, torunlarn kurtarmak için elinden gelen her eyi yaptn, cann ortaya koyduunu belirterek öyle konutu:

Yangn çktn söylediler ve hemen koup geldik. Olay yerine gelince çocuklarn içerde yattn örendim. Hiç düünmeden içeri girdim. Torunlarm kucama alp salk ekiplerine verdim ama ölmütü, bir anlam kalmad. Geldiimde itfaiye de buradayd, cam krmlard ben koarak kapdan girdim. çeri girmek zordu ama ben canm ortaya koydum. Elimden bir ey gelmedi.

çER DEFLARCA GRMEYE çALITIK

ki çocuklar ölen Vahit ve Sara Alalu çiftinin komular Ömer Elzi ise yangn srasnda içeri girmeye çaltklarn belirterek, Yangn srasnda içeri girmeye çaltk. Ama youn duman nedeniyle defalarca denememize ramen baarl olamadk dedi.

Öte yandan yangn nedeniyle evdeki eyalar da kullanlamaz hale geldi.

Ana Sayfaya Git