Yurtlardaki gençlere iş!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Evlatlarımızı kamuda istihdam ederek hayatlarını kolaylaştırmaya, umutlarını güçlendirmeye, ailemizi büyütmeye devam edeceğiz"

Haberler 30.12.2020 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasndan yararlanm 1093 genç için yerletirme yaplacan duyurdu.

Bakan Selçuk, yazl açklamasnda, Bakanla bal kurum ve kurulularda büyüyen ve kamuda istihdam hakk kazanan gençlerin tercih ilemlerinin baladn belirterek, tercihlerin 10 Ocak 2021e kadar devam edeceini bildirdi.

Yerletirme ilemleri için tercih klavuzunun www.ailevecalisma.gov.tr internet adresinde yaynlandn ifade eden Selçuk, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden de tercihlerin yaplabildiine iaret etti.

1093 genç kamuda istihdam edilecek

Bakan Selçuk, 1093 atamadan 364ünün ilköretim ve ortaokul, 581inin ortaöretim, 73ünün ön lisans ve 75inin lisans eitim düzeyinde olacan bildirdi.

Bugüne kadar Bakanla bal kurum ve kurulularda yetien 54 bin 271 gencin atamasnn yapldna dikkati çeken Selçuk, unlar kaydetti:

Bakanlk olarak, gençlerimizin korunmas ve hayata en iyi ekilde hazrlanmas için tüm imkanlar seferber ediyoruz. Devlet korumasnda büyüyen çocuklarmzn i hayatna balayarak ülkemizin kalknmas ve büyümesine katk salamas son derece mutluluk verici. Evlatlarmz kamuda istihdam ederek hayatlarn kolaylatrmaya, umutlarn güçlendirmeye, ailemizi büyütmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git