"Yürüyen adam" hala işsiz!

Geçtiğimiz yıl Mardin'den Ankara'ya yaya olarak yürüyüş başlatarak yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken Şeyhmus Bağış, yetkililerden iş istiyor.

Haberler 11.09.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nüfus kaytlarnda 14 yl ölü gözüken ve bu süre zarfnda 2 çocuu ile ei vefat eden, hem iini hem de evini maddi imknszlar yüzünden kaybeden Mardinli eyhmus Ba, yaad maduriyetin giderilmesi için Mardinden Ankaraya doru balatt hak arama yürüyüüne, geçen yl taleplerinin yerine getirilme sözü üzerine anlurfada son vermiti. Kendisine verilen daimi i sözünün yerine getirilmediini iddia eden Ba, yetkililerden i istedi.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesinde ikamet eden 50 yandaki eyhmus Ba, Iraka yük tayan araçlarda oförlük yaparken 2002 ylnda pasaport süresini uzatmak için gerekli olan T.C. kimlik numarasn örenmek amacyla gittii nüfus müdürlüünde 1998de öldüünü örenmiti.

Ölmediini ispatlamak için hukuk mücadelesi balatan Ba, 2012 ylnda açt davay kazand. Bu süre zarfnda bana gelmeyen kalmayan Ba, pasaport ve ehliyetine el konulduu için ailesinin geçimini salad TIR oförlüünü yapamaz hale gelmiti.

STYOR

Geçinebilmek için aracn satan Ba, daha sonra oturduu evi de satnca derme-çatma bir evde yaam mücadelesi vermeye balamt.

Salk hizmetlerinden de yararlanamayan Ba, bu süreçte yeil kart çkaramad için hastalanan ei Tenzile Ba ve 2 çocuunu da kaybetti.

Kimliksizlik yüzünden büyük aclar yaayan Ba, yaad maduriyetin giderilmesi ve kendisine i verilmesi için 15 Aralk 2018de Mardinden Ankaraya hak arama yürüyüü balatmt.

Yaad maduriyetlere dikkat çekmek amacyla Ankaraya yürüyen Ba, balatt yürüyüü anlurfada sonlandrarak evine dönmütü. Ba, verilen daimi i sözünün yerine getirilmediini ileri sürerek, i istediini belirtti.

Ba, Yaadm maduriyetler nedeniyle geçen yl Ankaraya yürüyü balatmtm, ancak maduriyetin giderilecei yönünde bilgi alnca anlurfadan sevinçle geri döndüm. Bana daimi i verecektiler ama vermediler. Ben 20 yldr baz kurumlarn maduruyum. Ben öhret için yollara dümedim, hakkm aramak için Ankaraya gidiyordum. Bana sadece i versinler, i istiyorum. 20 yllk bir maduriyet var. Ailem paramparça oldu. Kimi hayatndan oldu, evimden oldum. Bu saatten sonra aileme, çocuklarma bakmak istiyorum. istiyorum, çalmak istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git