Yürüyen vekillerin testi pozitif!

Yürüyüşe katılan HDP’li vekillerin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Haberler 03.07.2020 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Hakkariden Ankaraya darbeye kar demokrasi yürüyüü ad altnda yaplan yürüyüe katlan HDPli milletvekilleri Pero Dündar, Nuran mir ve Mensur Ikn koronavirüs testi pozitif çkt.

HDPliler tarafndan, haklarndaki kesinlemi hapis cezas nedeniyle TBMM Genel Kurulunda milletvekillikleri düürülen Leyla Güven ve Musa Farisoullarna destek ve HDPli belediyelere yaplan görevlendirmelere tepki amacyla 15 Haziran günü Edirne ve Hakkariden Ankaraya yürüyü balatt. ki grup halinde balatlan yürüyüün Edirneden Ankaraya düzenlenen bölümüne HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, Hakkari- Ankara arasndaki yürüyüe ise HDP E Genel Bakan Mithat Sancar da katld.

Hakkariden 15 Haziranda balayp, 17 Haziran günü Diyarbakra ulaan HDPliler, kalabalk bir grup tarafndan karland. l bakanl binas önünde basn açklamas yapan milletvekilleri ve partililer halay çekip, etkinliklerine devam etti. 20 Haziranda HDPnin Edirne ve Hakkariden balatt yürüyü, Ankarada son buldu.

RAHATSIZLANAN VEKLN TEST POZTF çIKTI

Yürüyüün ardndan rahatszlanan HDPli heyetin arasnda bulunan bir milletvekili, Ankarada hastaneye bavurdu. Milletvekilinin belirtiler üzerine yaplan koronavirüs testi pozitif çkt. HDP Genel Merkezi, milletvekilinde koronavirüs tespit edildiini açklad.

2 GÜN SONRA 2 VEKLDE DAHA KORONAVRÜS TESPT EDLD

Partinin genel merkezinden 2 gün sonra yaplan yeni bir açklama ile koronavirüs tespit edilen HDPli milletvekili saysnn 3e çkt belirtildi. Testleri pozitif çkan milletvekillerinin Mardin Milletvekili Pero Dündar, rnak Milletvekili Nuran mir ve Mu Milletvekili Mensur Ik olduu belirtildi. Bu 3 vekil, yürüyüten sonra Meclis çalmalarna da katld.

FLYASYON EKPLER, TEMASLILARI ARIYOR

kisinin tedavisinin hastanede, dierinin ise evinde devam eden 3 milletvekilinin Hakkariden balayp, Ankaraya yürüyen grupta olduu, Diyarbakrda da seçmenle bulutuu ortaya çkt.

Filyasyon ekipleri, Mardin Milletvekili Pero Dündar, rnak Milletvekili Nuran mir ve Mu Milletvekili Mensur Ik ile yürüyüe katlanlar tespit etmek için çalma balatt. Ekipler, yürüyü güzergah olan Hakkari, Van, Bitlis, Batman, Diyarbakr, Adana ve Ankarada, milletvekilleriyle tokalaan ve temas edenleri bulup teste tabi tutacak.

DURUMLARI Y

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) açklama yapan HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, vekillerin salk durumlarnn iyi olduunu belirtmiti.

Ana Sayfaya Git