Yüsra'nın dramı

Depremden 24 saat sonra enkazdan çıkarılan Yüsra ve annesi devletin yardımıyla hayata tutundu

Haberler 22.01.2021 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda geçen yl 24 Ocakta yaanan depremde enkaz altndan 24 saat sonra yaral halde çkarlan 3,5 yandaki Yüsra ile 28,5 saat sonra kurtarlan annesi Aye Yldz (35), devletin yardmyla hayatlarna devam ediyor.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak 2020de meydana gelen, 41 kiinin yaamn yitirdii 6,8 büyüklüündeki depremde Mustafa Paa Mahallesinde yklan Kalay Apartmannn enkaz altndan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin çkard Yüsra ve annesi Aye Yldz, 3,5 ay süren tedavilerinin ardndan devletin salad imkanla Bizmien Mahallesinde TOK tarafndan ina edilen konutlarna yerleti.

Depremde ei Hüseyin (36) ve 12 yandaki olu Onur Yldz kaybeden, ayak ve bacaklarnda ezilmeler nedeniyle kz ile çok sayda ameliyat geçiren Yldz, yaadklar acnn izlerini hem yüreklerinde hem de bedenlerinde tayor.

Hasta yürüteci yardmyla yürüyebilen Yldz, zor ve ac dolu günlerinde kendilerini yalnz brakmayan devlet yetkililerine, tedavilerini salayan salk çalanlarna ve kendilerini enkaz altndan kurtaran jandarma ekiplerine minnet duyuyor.

Yldz ve depremden günler sonra tedavi gördükleri hastane odasnda bulutuu kz Yüsra, devletin kendilerine salad scak yuvada yaamlarn sürdürüyor.

O ANLARI Hç UNUTAMIYORUM

Anne Yldz, bir yl önce meydana gelen depremde, eini ve olunu kaybetmenin acsn ilk günkü gibi yaadn söyledi.

Enkaz altnda yaadklar o anlarn gözünün önünden hiç gitmediini, olunun yan banda haykrlarn hiç unutamadn ifade eden Yldz, yaadklar korku dolu sürece ilikin unlar kaydetti:

Eim vefat etmi, olum konuuyor, kzm nefes alyordu. Annemin ve komularn sesi geliyordu. Olum çok mücadele etti. Anne nefes alamyorum. diyordu. Olum az kald, bize yetiiyorlar. dedim. Ona ulamaya çaltm, ulaamadm. Bir daha da sesi gelmedi. O anlar hiç unutamyorum.

YÜSRA 7, ANNES 14 OPERASYON GEçRD

Yldz, depremden 24 saat sonra kz Yüsrann, 28,5 saat sonra ise kendisinin enkazdan yaral olarak kurtarldn dile getirerek, ayak ve bacaklarnda ezilmeler olduunu aktard.

Kznn bugüne kadar 7, kendisinin de 14 operasyon geçirdiini anlatan Yldz, Allah raz olsun bütün yardm edenlerden, ekiplerden. Canlarn hiçe saydlar, bize yardm

ettiler. Bizleri enkazn altndan çkardlar. Allah devletimizden de bin kere raz olsun. Hastanede yardm eden bütün doktorlardan, hemirelerden de Allah raz olsun. dedi.

Enkaz altnda eimle olum vefat etti. Kzm için aclarma dayanyor, sabrediyorum.diyen Yldz, güçlü olmak zorunda olduunu kaydetti.

KIZIM HEP BABASINI VE KARDEN SORUYOR

Yldz, tek tesellisinin kz olduunu, yaadklar felaketten onunda kznn da çok etkilendiini aktararak, Kzm hep babasn ve kardeini soruyor. Günde belki 20 defa babasn soruyor. Babam nerede, ben babam özledim, ben babama gideceim. diyor. Sonra aabeyini soruyor. Psikolojisi çok bozuldu, eski neesi gitti. Eski Yüsra gitti baka bir Yüsra geldi sanki. Yaadmz felaketin farknda. O an, her eyi hatrlyor. Babasn anlatyor. diye konutu.

KIZIMLA BRBRMZE TUTUNARAK, YAAMAYA çALIIYORUZ

Yldz, depremin üzerinden bir yl geçtiini, devletin maddi ve manevi her konuda kendilerine yardm eli uzatmaya devam ettiini belirtti.

Deprem ve sonrasnda yaadklar tüm zorluklar, karlarna çkan tüm engelleri devletin ve hayrseverlerin yardmyla aabildiklerini dile getiren Yldz, Allah devletimizden raz olsun, bize scak bir yuva verdi. Bu scak yuvamzda kzmla birbirimize tutunarak, yaamaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git