Yüz yüze eğitim genişletiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimde yeni sınıfların eğitime başlayacağını belirterek, "Ortaokullarda 5. sınıflarda liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım itibariyle başlatıyoruz. Uzaktan eğitimin sürdüğü sınıflarla ilgili durumu gelişmelere bakarak en kısa sürede ilan edeceğiz" dedi. Erdoğan, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili olarak ise "Yerli aşılarda insan üzerinde denemelere 2 hafta içinde ulaşılacağı görülüyor" ifadelerini kullandı

Haberler 21.10.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KIBRIS TÜRKLERNN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEZ

Pazar günü KKTCde yaplan seçimlerde Cumhurbakanl görevine seçilen Ersin Tatar ahsm milletim adna tebrik ediyorum. Kbrs Türklerinin sandkta koyduklar tercihi Türkiye ile birlikte ortak gelecek kurmann nianesi olarak görüyoruz. Sayn Tatara cumhurbakanl görevinde baarlar diliyorum. Türkiye bugüne kadar olduu gibi Kbrs Türklerinin yannda olmaya devam edecektir.

KARADENZDEK DOALGAZ KEF

Fatih Gemimizin, Tuna 1 kuyusundaki sondajlarnda kefedilen gaz miktar 405 milyar metreküpe ulat. Fatih gemimiz, önümüzdeki ay Türk Ali kuyusunda sondaja balayacak. Elimizdeki veriler, Tuna 1 kuyusundaki gibi verimli keif haberleri alabileceimize iarete ediyor. Karadenizde kefedilen doalgazn her metreküp bu milletin refah, huzuru gelecei için en verimli ekilde kullanlacaktr. Buradan elde edilecek her kuru milletimiz için harcanacaktr.

TÜM OYUNLARI BOZMAYI BAARDIK

bni Haldunun daha sonra pek çok düünür ve devlet adam tarafndan tespiti de corafya kaderdi. Buradaki kader sözü, dini anlamnn ötesinde tarihi ve toplumsal tespitler üzerinden yaplan bir deerlendirmeyi anlatr. Türkiye, bir yan Avrupaya bir yan Asyaya bir yan Afrikaya uzanan Akdeniz ve Karadeniz gibi iki kadim denizi birbirine balayan corafyann tam merkezinde yer alyor. Bilindii gibi tarih kitaplarnn yeniden yazlmasna gerektirecek öneme sahip en eski yap topluluu Göbeklitepede bulunuyor. Elbette bölgemizdeki tüm krizleri snrlarmzn içine tama planlar oldu. Terör örgütlerinin saldrlarndan darbe giriimine kadar her yöntem devreye sokuldu. Tüm saldrlar oyunlar boa çkarmay baardk. Bu süreçte uluslararas kurulularn ülkemize kar sergiledikleri çifte standartla gerçek yüzlerini ortaya koydular. Mazlumun, madurun, hakkn adaletin yannda dimdik yer almaktan asla vazgeçmeyeceiz. Türkiye, büyüdükçe ve güçlendikçe dahil olduu hususlar doal olarak genilemektedir. Libyada bir darbecinin ülkeyi göz göre parçalamasna rza göstermedik, göstermeyeceiz. Azerbaycann igal altndaki topraklarn kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle destek verdik, vereceiz. Libyada bir darbecinin ülkeyi göz göre parçalamasna rza göstermedik, göstermeyeceiz. Bin yldr vatanmz olarak bu corafyadan bizi tasfiye etmeye çalanlara daha çok kabuslar yaratacaz. Vatanmza uzatlan her eli kracaz, sürekli yeni cepheleri açlan mücadelemizin mesajlarn aktaracaz.

KMSENN VESAYET MLL RADENN ÜZERNE çIKARMAYA GÜCÜ YETMEYECEK

Terör örgütlerinin küresel düzeyde artan saldrlar, tüm hzyla süren korona salgn tüm dünyada panik etkisi yaratt. Daha düne kadar kimi parasna, kimi silahna, kimi srtn dayad küresel yaplara güvenerek efelik taslayan devletler bugün giderek sosyo ekonomik skntlarla urayor. Ülkemizin yaad kimi skntlara ramen krizlerden olumlu yönde ayrtn izahn ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor. Küresel ve bölgesel tüm dengeler hzla yklyor, Türkiye yükselen yldz konumundadr. Karlarnda geçmite 2 çift lafla, birkaç hamleyle sindirdikleri Türkiyenin olmadn gördükçe öfkeleri artyor. Dardan yapabildikleri her eyi zaten yapyorlar, bunun yannda da içeride kendilerine destek olacak kiiler devirmeye yaplar kurmaya çalyorlar. Biz ülkemizin darbeler ve vesayet döneminin bittiini söyledikçe bazlar hezeyanlara cevap veriyorlar. Allahn izni ve milletimizin ferasetiyle artk bu ülkede kimsenin vesayeti milli iradenin üzerine çkarmaya gücü yetmeyecek. Oralardan belki umduklar sözleri duymaya devam edebilirler, ama bekledikleri somut destei bulamazlar.

MLLETMZ BZ ANLADI, ÖNÜMÜZÜ AçTI

2023 hedeflerini ilk açkladmzda, birilerinin bizi müstesi bir ifadeyle süzdüünü hatrlyoruz. Biz sadece seçim kampanyasnda kullanlp sonra bir kenara braklacak bir slogan söylediimizi sanyorlard. Milletimiz de bizi anlad. Durmak yok, yola devam diyerek önümüzü açt. imdi 2023e 3 yl kald. Karmza çkanlar, adeta rüzgar gülü gibi her gün baka eyler söyleyip baka istikametlere yol açarken biz rotamzdan amadk. Bir sonraki safhada 2053 vizyonumuzla milletimizin karsna çkacaz. Her alanda yürüyen bu hazrlklar tamamlandnda inallah önümüzdeki 30 yln haritas elimizde olacak. Küresel düzeyde yaanan yeniden yaplanma sürecinde ülkemizin hangi alanda yürüyeceinin kararn bu çalma ile belirleyeceiz. Türkiyenin bu güne kadar gerçekletirdii yapsal reformlar sadece çok daha büyük hamlelerin temeliydi. Her hal art altnda olduu gibi bu hususta da baktmz tek yer milletimizdir. 2023 ylnda hem hedeflerimize ulamann sevincini, hem de yeni vizyonumuzun millletimizle paylamann heyecann yaayacaz.

YÜZ YÜZE ETM GENLYOR

Ulam araçlar bata olmak üzere çok sayda insann bulunduu mekanlar ve kapal alanlarla etkin denetimler sürdürülecek. Temasl kiilerin takibi çok daha sk ekilde yaplacak. Yerli alarda insan üzerinde denemelere 2 hafta içinde ulalaca görülüyor. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarna kadar a meselesini çözmektir. Ortaokullarda 5. snflarda liselerde 9. snflarda yüz yüze eitimi 2 Kasm itibariyle balatyoruz. Uzaktan eitimin sürdüü snflarla ilgili durumu gelimelere bakarak en ksa sürede ilan edeceiz. 17 Ekim BM tarafnda yoksullukla mücadele gücü olarak ilan edilmitir. Ülkemizde yoksullukla mücadele konusunda en kapsaml programlar biz hayata geçirdik. Türkiye, BM verilerinde artk yüksek insani gelimilik seviyesine sahip ülkeler arasnda arasnda yer alyor.

ÜNVERSTE ÖRENCLERNE MÜJDE

Üniversite gençliine de müjde vermek istiyorum. Lisans seviyesindeki örenceler için ksa ad STAR olan stajyer aratrmac burs programn balatyoruz. Ülkemizde ilk defa hayata geçen bu denli büyük projenin gençlerimize hayrl olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git