Yüzde 50 hibe destekli proje başvuruları başladı

Temmuz 2020 de yayınlanan 2800 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde 5 yıl boyunca uygulanacak olan yüzde 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tebliğleri yayınlandı.

Haberler 11.12.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

21 Kasm 2020 tarih ve 31311 sayl Resmi Gazetede yaynlanan 2 adet tebli ile Tarma Dayal Ekonomik Yatrmlar ve Krsal Ekonomik Altyap Yatrmlar na yönelik olarak 5 yl boyunca yürütülecek programn ana esaslar belirlendi.

Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüü tarafndan yaplan açklamada, 50 hibeli Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Program kapsamnda deerlendirmeye alnacak yatrm projeleri hakknda bilgi verildi.

Açklamada; tarmsal ürünlerin ilenmesi, kurutulmas, dondurulmas, paketlenmesi ve depolanmasna yönelik yatrmlar, proje kapsamnda yer alan tesislerde kullanlmak üzere enerji üretim tesisleri, su ürünleri yetitiricilii yaplmasna yönelik yatrmlar, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre ilenmesi, paketlenmesi ve depolanmas ile tarmsal üretime yönelik sabit yatrmlarn hibe destei kapsamnda deerlendirilecei belirtildi.

Tarmsal üretime yönelik sabit yatrmlarn alt kategorilerinin belirtildii açklamada; büyükba ve küçükba hayvanclk, kanatl yetitiricilii, kültür mantar üretimi, iklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar, kanatl ve büyükba/küçükba kesimhane yatrmlarnn yer ald ifade edildi.

PROJEYE GERçEK VE TÜZEL KLER BAVURABLECEK

Tarm ve Orman Bakanlnn herhangi bir sistemine kaytl olan gerçek ve tüzel kiilerin yan sra Küçük Orta Ölçekli letme kapsamnda yer alan Anonim, Limited ve Kollektif irketler ile Kooperatif ve Birlikler bavurabilecekler.

Proje limitleri bavuru sahibinin özelliine göre deimeyip yatrm konularna yönelik olarak belirleneceinin ifade edildii açklamada, yeni yatrmlar için 3 milyon, tamamlama yatrmlar için 2 milyon, kapasite artrm ile teknoloji yenileme/modernizasyon yatrmlar için bir milyon 500 bin TLnin azami yüzde 50sinin hibe olarak yatrmcya ödenecei belirtildi.

Hibeye esas proje tutar 250 bin TL altnda olan bavurular kabul edilmeyecei gibi proje bütçesi belirtilen limitlerin üzerinde olmas durumunda ise kalan ksmlar yatrmcnn kaynaklarndan salanacak.

PROJELER çN BAVURULAR NE ZAMAN YAPILABLECEK?

Uygulama Rehberi Bu yl için 07 Aralk 2020 tarihinde Bakanln internet adresinde yaynland. Rehber yaymndan itibaren 90 gün bavuru süresi tannacak ve belirtilen usul ve esaslara göre hazrlanan bavuru dosyasnn girii elektronik a üzerinden yaplacak. Bavurunun tamamlanmas için bavuru tarihi bitiminden sonraki be i günü içinde girii yaplan bavuru dosyasnn ekleri ile birlikte Tarm ve Orman l Müdürlüüne elden teslim edilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git