Yüzde 99 engelli imkan verilmiyor

Yüzde 99 engelli raporu olmasına rağmen imkanlardan yararlanamıyor

Haberler 17.07.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan ve 12 yldr diyaliz ve eker hastas olan Lütfiye Deniz, yüzde 99 engelli raporu olmasna ramen imkanlardan yararlanmadn belirterek yetkililerden yardm istedi.

Merkez Yeniehir ilçesi ehitlik Mahallesinde ikamet eden 12 yllk diyaliz hastas Lütfiye Deniz, kendisine bakacak kimsesi olmadn ve engelli raporu olmasna ramen devletin engellilere ve yardma muhtaç insanlarn faydaland imkanlardan yararlanamadn söyledi. Deniz, 4 defa salk raporu aldn ve yüzde 99 engelli raporu bulunduunu belirtti. Elindeki belgelere ramen hiçbir imkandan yararlanamadn kaydeden Deniz, öyle konutu:

MKANLARDAN YARARLANAMIYOR

30 yldr eker hastasym, 12 yldr diyalize giriyorum. Yaklak 5 yl önce eimi kaybettim, kanser hastasyd kendisi. Böbrek hastasym, büyüklerimizden bir yardm bekliyorum. Evli olan olumun ei bana bakmyor. Kzm da damadmn korkusundan sürekli yanma gelemiyor. Hastaneye gittim 4 kere rapor çkardm. Yüzde 99 engelli olmama ramen bana evde bakm hizmeti vermediler. Bana ya bakm ücreti ya da bana bir bakc göndermesini istiyorum.

Ana Sayfaya Git