Zaferin 949. yıldönümü!

Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü etkinlikleri başladı

Haberler 24.08.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Ahlat ile Muun Malazgirt ilçelerinde, 26 Austos Malazgirt Zaferinin 949. yl dönümü etkinlikleri törenlerle balad.

Ahlatta 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otann kurulduu çarho mevkisinde düzenlenen tören öncesi Hava Kuvvetleri Komutanlnn akrobasi timi Türk Yldzlar, zaferin 949. ylna özel gösteri gerçekletirdi.

Vatandalarn ilgiyle izledii gösterinin ardndan balayan törende konuan Bitlis Valisi Oktay çaatay, fethin 949. yl dönümünde bir kez daha Ahlatta olmann gururunu yaadklarn ifade etti.

Bu gururu kendilerine yaatan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve festivalin öncülüünü yürüten Okçular Vakfna teekkür eden çaatay, öyle konutu:

Cumhurbakanmzn ve devletimizin Ahlata olan ilgisini bütün dünya biliyor. Ahlat binlerce yllk tarihimizin son bin yllk dönemecinde ite u topraklarda bize ev sahiplii yapmaya balad. Onun nianesi hemen yan bamzda bulunan dünyann en büyük Türk slam Mezarl. Bunun yanna baka bir niane de Cumhurbakanmzn talimatyla konduruldu. Allah nasip ederse sal günü onun açln gerçekletireceiz. Cumhurbakanmzn çalma ofisi gibi bir külliyesi, Ahlatmza, Bitlise ve Türkiyeye çok yakt.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de kent olarak büyük bir heyecanla sal gününü beklediklerini ifade ederek, Sayn Cumhurbakanmz, dünya liderimiz sal günü ehrimizde, Ahlatmzda olacak. MHP Genel Bakan, bütün bakanlarmz, genel bakan yardmclarmz, genel müdürler, bütün Türkiye buraya gelecek. Bizim için büyük bir heyecan ve mutluluk. Geçmiten gelen bu güzellii gelecee yanstacaz. Allah Cumhurbakanmzdan raz olsun. diye konutu.

- Tüm ehitlerimizi anmak için toplanyoruz

Beyolu Belediye Bakan ve Okçular Vakf Mütevelli Heyeti Bakan Haydar Ali Yldz da bugün kutlu bir fethi hep birlikte idrak ettiklerini ifade etti.

Bin yllk medeniyet ehri Ahlatta buluarak ehitleri minnetle andklarn belirten Yldz, unlar kaydetti:

Malazgirtte, 15 Temmuzda bu vatan, bayrak, ezan, devlet ve mukadesatmz için ehit olan tüm ehitleri anmak için toplanyoruz. Bu yl bir salgnla kar karyayz. Sizlerden özellikle sosyal mesafeyi koruma konusunda hassasiyet bekliyoruz. Testler ve maske kontrolleri yaplyor. Bu ekilde birbirimize yardmc olmak suretiyle baarl ekilde fethi anma program gerçekletirmek istiyoruz. nallah sal günü saygdeer Cumhurbakanmz Ahlatta olacak. Bin yllk Ahlat ehrinde Cumhurbakanl Külliyesinin açl yaplacak. Nasip olursa 26 Austos sabah tpk Sultan Alparslan gibi saygdeer Cumhurbakanmz Malazgirt Meydannda milletimizle buluacak. Yeniden ahitleeceiz.

- Pandemi kurallarna uymalyz

Bitlis Belediye Bakan Nesrullah Tanlay da düzenlenen etkinliklerin hayrlara vesile olmasn dileyerek Bu hafta büyük bir heyecan yayoruz. Festivalimizin güzel geçmesini diliyorum. En büyük heyecanmz dünyann ve ümmetin lideri Recep Tayip Erdoan ilimizde misafir etmemizdir. dedi.

Ahlat Belediye Bakan Abdulalim Mümtaz çoban ise vatandalarn salnn önemli olduunu, bu nedenle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uyulmasn istedi.

Konumalarn ardndan Vali çaatay ve beraberindekiler kurulan çadrlar dolat, yaplan çalmalar hakknda bilgi ald.

- Malazgirt

Muun Malazgirt ilçesinde de Okçular Vakf, Malazgirt Kaymakaml ve Malazgirt Belediyesince düzenlenen Malazgirt Zaferinin 949. yl dönümü etkinlikleri balad.

Uzun süredir hazrlklar yaplan etkinliklerin ilk gününde çocuklar için ok atma yarmalar, masa tenisi, golf ve badminton gibi oyunlar oynand.

Ana Sayfaya Git