Zap kampından sızmaya çalışan eylemcilere hava operasyonu

ZAP Kampında bulunan ve yurda eylem amaçlı girmek isteyen PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda terörşstle çatışmaya girildiği açıklandı. Alınan ihbar üzerine Suriye üzerinden ülkeye girmek isteyen PKK'lılara hava harekatı düzenlendi.

Haberler 17.06.2017 - 14:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZAP Kampnda bulunan ve yurda eylem amaçl girmek isteyen PKKllara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayda terörstle çatmaya girildii açkland. Alnan ihbar üzerine Suriye üzerinden ülkeye girmek isteyen PKKllara hava harekat düzenlendi ve en az 2 PKKlnn etkisiz hale getirildii açkland.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yaplan bilgilendirmede; Nirva Seytu Da bölgesinde teröristler tarafnda araziye tuzaklanan el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu 2 askerin ar yaraland belirtildi. Bölgede silahl HAlar ile düzenlenen operasyon sonucu 2 teröristin etkisiz hale getirildii açkland.

Bugün 3üncü Piyade Tümen Komutanl tarafndan snr hattndaki karakol ve üs bölgelerine saldr hazrl içerisinde olduu tespit edilen teröristlere yönelik olarak Kuzey Iraktaki Nirva Seytu Da bölgesinde yaplan operasyonlar kapsamnda; silahl HAlar ile düzenlenen operasyon sonucu 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede teröristler tarafndan araziye önceden döenmi basma düzenekli el yapm patlaycnn infilak sonucu ise 2 asker ar yaraland. Helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilen askerlerin tedavisine baland belirtildi.

Bölgede 3üncü Piyade Tümen Komutanl tarafndan arama tarama faaliyeti esnasnda 1 adet RPG-7 roket atar, RPG-7 roket atar mühimmat ve sevk fiei, 1 adet Biksi Makineli Tüfek, 700 adet Biksi Makineli Tüfek Fiei ve 2 kutu Kalanikof Piyade Tüfei Fiei ele geçirildi. (akam)

Ana Sayfaya Git