Zehir tacirlerine fırsat verilmiyor

PKK'ya karşı elde ettikleri başarıyı uyuşturucuyla mücadelede de ortaya koyan güvenlik güçleri, 3 ayda 2 ton 345 kilo eroin, 113 kilogram sentetik uyuşturucu ve 6,5 ton eroin üretimine yetecek 13 ton asetik anhidrit ele geçirerek geçen yılın rakamlarını geride bıraktı

Haberler 17.04.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran ve Iraka snr olan Hakkaride düzenledikleri operasyonlarla huzur ve güvenlii salayan güvenlik güçleri, ylbandan bu yana 2 ton 458 kilo uyuturucu ve 13 ton asetik anhidrit ele geçirerek uyuturucu tacirlerine nefes aldrmad.

l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçlk ve Organize Suçlara Mücadele ile l Jandarma Komutanl ekipleri, uyuturucu ve kaçakçla yönelik operasyonlarn da kararllkla sürdürüyor.

Terör örgütü PKK ile mücadelede gösterdii baary bu alanda da ortaya koyan polis ve jandarma ekipleri, 1 Ocak 2021den bu yana kent genelinde yüzlerce baarl operasyona imza atarak yüklü miktarlarda uyuturucu ele geçirdi.

Narkotik dedektör köpekleriyle en gizli bölmelere yerletirilen uyuturucuyu bularak zehir tacirlerinin oyununu bozan güvenlik güçleri, bu operasyonlarla terör örgütünün en büyük finans kaynana da büyük darbe vurdu.

Son yllarda ele geçirilen uyuturucu miktarnda ilk sralarda yer alan kentte, ylbandan bu yana 2 bin 345 kilogram eroin, 113 kilogram sentetik uyuturucu ve 6,5 ton eroin üretimine yetecek 13 ton asetik anhidrit ele geçirerek baarsn sürdürdü.

3 AYDA GEçEN YILIN RAKAMLARINI GEçTK

Hakkari Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi Müdür Vekili Fatih Dörtdoan, AA muhabirine, kentte terör, uyuturucu ve kaçakçlkla mücadelenin baarl bir ekilde devam ettiini söyledi.

Uyuturucunun terörün en büyük finans kayna olduu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Dördoan, Bölgenin terörle anlmaktan kurtulduunun farkndayz. Gün geçtikçe daha iyi olacan düünüyoruz. Burada yaptmz her operasyonunun teröre vurulmu büyük bir darbe olduunun bilinciyle mücadeleye devam ediyoruz. Arkadalarmz bu zamana kadar iyi iler çkard. Geçen senenin tamamnda kendi bölgemizde 1 ton 553 kilo eroin ele geçirirken, bu rakam bu yln ilk 3 aynda 1 ton 637 kiloya çkardk. 6,5 ton eroin üretimine yetecek yaklak 13 ton da asit ele geçirildi. 3 ayda geçen yln rakamlarn geçtik. diye konutu.

Desteklerinden dolay Vali ve Belediye Bakanvekili dris Akbyk, l Emniyet Müdürü Atanur Aydn ile fedakarca çalan mesai arkadalarna teekkür eden Dörtdoan, narkotikle mücadelenin gönül ii olduunu, ekstra çaba ve özveri istediini anlatt.

Kentte kutsal bir mücadele verdiklerini dile getiren Dörtdoan, unlar kaydetti:

Niyetlerimiz iyi olduktan sonra da neticeler de her zaman iyi olacaktr, buna inanyoruz. Hakkari 2 ülkeye snr olmasndan dolay uyuturucu sevkiyatna müsait bir yer. Uyuturucu yakalamasnda 2020de de 2019a göre yüzde 100lük bir art vard. Burada duyduumuz her bir gramn peine düüyoruz. Biliyoruz ki buradan giden uyuturucu madde dünyann neresinde olursa olsun birilerini zehirleyecek. Arkadalarmz kutsal bir mücadele veriyor. Yeri geldiinde ailelerini unutabiliyorlar, yeri geldiinde de bir arabann içinde 48 saat uykusuz bekleyebiliyorlar. Böyle bir fedakarlkla mücadeleyi sürdürüyoruz.

Ana Sayfaya Git