Zeliha nineden gelen ölüm haberi

Asırlık çınar Zeliha ninenin mektubundan "Zeliha nineniz olarak sizlere hep duacıyım. Ayağınıza taş değmesin, ayaklarınız hiç üşümesin. Beni de duanızda bir defa olsun hatırlayınız. Sizleri Allah'a emanet ediyorum. 100 yaşını aşmış Zeliha nineniz"

Haberler 25.01.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalovada yaayan asrlk çnar Zeliha Barlasn ördüü 115 çift yün çorap, rnakta zorlu k artlarnda vatan nöbetini sürdüren Mehmetçie ulat.

rnakn enoba beldesinde bulunan ve Irak snr hattnda yer alan 48. Hudut Tugay 1. Hudut Bölüü Kurein Tepe Üs Bölgesinde görev yapan Hudut Kartallar, hava scaklnn gündüz sfrn altnda 8, gece de 15 dereceye kadar dütüü bölgede son teknolojik donanmlar, el tetikte, göz snrda nöbet tutuyor.

Yalovann çiftlikköy ilçesinde yaayan Zeliha Barlasn 100ü akn yana ramen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde el emei göz nuru ile ördüü rengarenk 115 çift yün çorap ve duygularn aktard mektubun bulunduu paket, Kurein Tepe Üs Bölgesindeki askerlere ulatrld.

Burada askerlere hitap eden birlik komutan, Sizlere güzel bir haberim var. Zeliha ninemizin zorlu artlarda görev yapan siz kahraman Mehmetçik için emek vererek, ilmek ilmek dualarla ördüü çoraplar ve duygularn dile getirdii mektup, üs bölgemize ulamtr. Ninemize bu kymetli hediyelerinden dolay hepinizin adna teekkür ediyor, ellerinden öpüyorum. dedi.

Paketi açan askerler, çoraplar gördüünde, kendilerine gönderilen not ve mektubu okuduunda duygulu anlar yaad.

Zeliha ninenin yazd not, birlik komutan tarafndan askerlere okundu.

AYAINIZA TA DEMESN

Barlas notunda, Bu mütevaz çoraplar Zeliha Barlas nineniz, dümana korku, dosta güven, mazlumlara sevinç veren, övüncümüz, gururumuz Peygamber oca ordumuz Mehmetlere minnet, ükran duygular ve dualaryla hediye etmitir. ifadesini kulland. Bir de mektup yazan Zeliha nine unlar kaydetti:

Asker evlatlarm! Sizlere selam ve dualar gönderiyorum. Ne mutlu sizlere Peygamber ocanda görev yapyorsunuz. Vatan nöbetlerinizle bizler rahat nefes alyoruz. Size minnettarz. Gönderdiim bu mütevaz çoraplarn kusurunu, eksiini görmeyin. Biliyorum bazlar farkl renklerde oldu, bazlarnn motifleri tutmad, yama balayn. Ama unu bilin ki besmele ve dua ile ördüm. Allah sizlere halisane vatan hizmeti nasip etsin. Bu çok deerli bir görev. Vatan olmadan yaayamayz, özgür kalamayz. Bunun içindir ki vatanmz, dinimiz, özgürlüümüz birbirinden ayrlamaz bir bütün gibidir. Onlara toz bile kondurtmayz, elhamdülillah. Zeliha nineniz olarak sizlere hep duacym. Ayanza ta demesin, ayaklarnz hiç üümesin. Beni de duanzda bir defa olsun hatrlaynz. Sizleri Allaha emanet ediyorum. 100 yan am Zeliha nineniz.

Daha sonra yün çoraplar giyen Mehmetçik, çetin k koullarnn yaand bölgede terör örgütü mensuplarna kar arazi arama tarama faaliyeti sürdürdü.

HEM AYAKLARIMIZI HEM YÜREMZ ISITTIN

Arama tarama faaliyeti srasnda Zeliha nineye teekkürlerini ileten Mehmetçiklerden biri, duygularn öyle ifade etti:

Sevgili ninem, dualarnla örüp gönderdiin çoraplar aldm, mektubunu okudum. Hem ayaklarmz hem de yüreimizi sttn. Dualarn ve güzel dileklerin için teekkür eder ellerinden öperim.

Daha sonra askerler hep bir azdan Ordu millet el ele, Mehmetçikten ninemize sevgilerle. mesajn iletti.

Ana Sayfaya Git