Zırhlı aracın çarparak ölümüne yolaçtığı Şahin Öner'in dosyası Ağır Ceza'da görülecek

DİYARBAKIR'da 10 Şubat 2013 tarihinde 19 yaşındaki Şahin Öner'e zırhlı araçla çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla polis memuru S.K.'nın 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına bugün başlandı. İfadesi alınan görgü tanığı L.C., zırhlı aracın çarpmasından sonra polislerin Şahin Öner'i tekmeleyip küfür ederek araca bindirdiğini iddia etti. Avukatların talebi üzerine 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, olayın 'Kasten öldürme' suçu olabileceğini belirterek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Haberler 30.06.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesi ehitlik semtinde 10 ubat 2013 tarihinde, çeteba Abdullah Öcalann Türkiyeye getirili yldönümü protestosu srasnda ahin Öner ar yaraland. Yaralandktan sonra zrhl araçla polis merkezine götürülen, buradan da ambulansla hastaneye sevk edilen Öner, yolda hayatn kaybetti. l Valilii o dönemde ahin Önerin el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu hayatn kaybettiini açklarken, ailesi ise çocuklarnn zrhl aracn çarpmas sonucu öldüünü söyledi.

Otopsi sonucu hazrlanan raporda, Önerin araç d trafik kazasnda göüs ezilmesine bal, göüs iç kanamas nedeniyle öldüü ve üzerinde patlayc izi tespit edilemedii belirtildi. Soruturma sonucunda hazrlanan iddianamede ahin Önere çarparak ölümüne yol açan zrhl aracn sürücüsü polis memuru S.K.nn Taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yldan 6 yla kadar hapisle yarglanmas talep edildi. Savclk, Öneri ar yaralyken polis merkezine götüren zrhl aracn sürücüsü polis memuru R.Ü. hakknda ise, sehven soruturma açldn ve suç oluturabilecek bir eylemi olmad gerekçesiyle takipsizlik karar verdi. Takipsizlik kararnn kaldrlmasna ilikin yaplan itirazn Sulh Ceza Hakimliince reddedilmesi üzerine, Öner ailesinin avukatlar Anayasa Mahkemesine bavuru yapt.

OLUMU KARAKOL YERNE HASTANEYE GÖTÜRSELERD BELK YAARDI

ahin Önere çarparak ölümüne yol açan zrhl aracn sürücüsü polis memuru S.K.nn tutuksuz yarglanmasna 4 yl sonra Diyarbakr 7nci Asliye Ceza Mahkemesinde baland. Davann bugün görülen ilk durumasna tutuksuz sank S.K. katlmazken, ahin Önerin ailesi ve avukatlar katld. Durumada ilk söz hakk verilen ahin Önerin babas Mehmet irin Öner, olay günü olunun tra olmak için berbere gittiini belirterek, Amcamn kz telefonla arayp, oluma zrhl aracn çarptn söyledi. Kazadan sonra hastane yerine karakola götürmüler. 40-45 dakika karakolda beklettiler. Hastaneye götürülseydi belki yaard dedi.

YARALIYI ARACA BNDRRKEN TEKME ATIP KÜFÜR EDYORLARDI

Durumada daha sonra olayn görgü tan L.C.nin ifadesi alnd. Olay günü ehitlik semtinde bir toplumsal olay olduunu ve evinin balkonundan izlediini belirten L.C., 7-8 kiilik genç bir grup yola çkt. 5-10 dakika sonra iki zrhl araç geldi. Bu srada o gençler sokaa doru kaçt. Zrhl araç çok süratli bir ekilde sokaa girdi. O kadar hzlyd ki, kar duvara çarpacakt. Zrhl araç gelince ölen çocuk, 5 metre kadar kaçt. Zrhl araç hzl bir ekilde gelince çocuk iki elini havaya kaldrp, teslim olma pozisyonunda durdu. Zrhl araç hiç hzn kesmeden çocuun üzerine gitti ve gösüne vurdu. çarptktan sonra çocuk hemen aracn önüne dütü ve zrhl araç maktülü altna ald. Yaklak 5 metre kadar sürükledi ve durmadan yoluna devam etti. Arkadan gelen zrhl araç çocuu görünce durdu. Polisler silahlarn çkarp araçtan indi. Yaralann yanna gidip, Sen daha ölmedin mi? diye barp küfür ettiler. Polislerden biri amirini arayp, çocuun elinde bomba patladn söyledi. Ben net bir ekilde olay gördüm. Elinde herhangi bir cisim yoktu. Yaral 10 dakika kadar yerde kald. Daha sonra yerden kaldrdlar. Bu srada yaralya tekme atp, küfür ediyorlard. Aracn içine frlatp götürdüler dedi.

DOSYA AIR CEZA MAHKEMESNE GÖNDERLD

Daha sonra söz alan Öner ailesinin avukatlar Abdullah Zeytun ve Rahan Bataray Saman, ilenen suçun cinayet olduunu belirterek, yarglamann kesilerek, dosyann Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi. Ara kararlarn açklayan mahkeme, olayn Kasten adam öldürme suçunu oluturabilecei kanaatine varldndan görevsizlik karar vererek, dosyann üst dereceli Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Ana Sayfaya Git