Zırhlı yörük göz doldurdu

Türkiye zırhlısı Yörük, ilk görevine Afrika’da başladı

Haberler 23.05.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yörük 4X4 için 4 ülke ile sözleme imzalayan Nurol Makina, ilk teslimat çada yapt

Türkiye savunma sanayisinin bünyesinde gelitirilen bir zrhl kara arac daha ilk saha görevine balad.

Bugüne kadar gelitirdii tüm araçlarla ihracat baars yakalayan Nurol Makina, bu gelenei Yörük 4X4le sürdürüyor.

Türkiyenin zrhl kara arac üreticilerinden Nurol Makina, 2017 ylndaki Uluslararas Savunma Sanayii Fuarnda kendi snfnda yeni bir ça açacak sloganyla Yörük 4X4ü ilk kez tantt.

Yörük için gelitirme, test ve üretime hazrlk faaliyetlerinin yürütüldüü srada birçok ülkeden talepler alnmaya baland. Nurol Makina, seri üretim hazrlklar bitmeden Yörük 4X4 için ilk ihracat sözlemesini imzalad. Yörük 4X4 için ihracat sözlemesi yaplan ülke says ksa sürede 4e yükseldi.

Üretime hazrlk ve pazarlama faaliyetleri kapsamnda farkl ülke ve bölgelerde tantlan, zorlu testlere tabi tutulan Yörük 4X4ün ilk kullancs ise bir Afrika ülkesi oldu. Yörük 4X4ün çad sokaklarnda görev yaparken çekilen görüntüleri kamuoyuna yansd. çad ksa bir süre önce yine Nurol Makina tarafndan üretilen Ejder Yalçn 4X4 zrhl muharebe araçlarn envanterine katmt.

Dier müterileri için Yörük 4X4 teslimatlarna hazrlanan Nurol Makina, yeni ihracat görümelerini de sürdürüyor.

HAFF ZIRHLI ARAçTA YEN BR SAYFA

Emniyet güçleri ve askeri birliklerin kullanm için tasarlanan Yörük 4x4, kullancsna, hafif zrhl araç snfnda en üst seviye mobilite ve koruma performans vadediyor. Araç, kullanc isteklerine göre deitirilebilir yüksek seviyede balistik ve mayn/el yapm patlayc korumas salyor.

V eklindeki monokok gövdeye sahip araç, gelimi aktarma organlaryla krsal ve kentsel alanlarda hzl ve yüksek manevra kabiliyetiyle görev yapabiliyor.

Yörük 4X4, modüler tasarm sayesinde yüksek younluklu çatma ortamlarnda muharip, personel tayc, hava savunma ve keif arac gibi roller üstlenebiliyor.

Segmentindeki dier araçlara kyasla daha yüksek hz ve üstün koruma sunmas sayesinde Yörük 4x4, VIP konvoylarnda koruma arac olarak da kullanlabiliyor.

Araç, 7,62 ve 12,7 milimetre makineli tüfek, 40 milimetre bomba atar, hava ve tanksavar gibi silah sistemleriyle donatlabiliyor.

8 ton arla, 4 ton tama kapasitesine sahip Yörük 4X4, 7 kiiye kadar personel tayabiliyor.

Zorlu hava ve arazi artlarnda emniyetli malzeme ve mühimmat tamak amacyla Yörük 4X4ün pikap versiyonu da gelitirildi. Yörük pikap, silah tayc olarak kullancsna ate destei vermek için de kullanlabiliyor.

Ana Sayfaya Git