İyi bir kul olabilmek!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hazreti Muhammed'in bütün çabasının Allah'a iyi bir kul olmak olduğu vurgulandı.

Haberler 14.11.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar Müftülüü tarafndan, müftülük konferans salonunda Peygamberimiz ve Aile temasyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinlii cokuyla gerçekletirildi.

çnar Kaymakam Selami Kaya, çnar Belediye Bakan Bedri Kaya, AK Parti lçe Bakan Mehmet Ali Arzu, çnar lçe Müftüsü Abdulhamit Turgut, STK temsilcileri, bölgenin tannm lim ve kanaat önderlerinin de katlm gösterdii Mevlid etkinlii, Molla Nazmi Gödelekin Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Mevlid-i Nebi haftas 1989 ylndan beri Diyanetin kendi inisiyatifi ile planlad bir haftadr

lçe müftüsü Abdulhamit Turgut ksa bir selamlama konumas yapt. Turgut, Diyanet leri Bakanlnn bu seneki Mevlid-i Nebi Haftas temasn Peygamberimiz ve Aile olarak belirlediini hatrlatarak, Mevlid-i Nebi haftas 1989 ylnda, Diyanet leri Bakanlmzn tamamen kendi inisiyatifi ile planlad ve uygulamaya koyduu bir haftadr. Bu hafta kanunlarn verdii yetki ile ortaya çkm, 30 yl boyunca tefekkür dünyamza hayat vermi Hazreti Peygamberi anmaktan, anlamaya düsturu ile gelimi, Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) örnekliini ve rehberliini toplumun her kesimine ve gönül corafyamza anlatmay, günümüz problemlerine Nebevi referanslar ile çözüm üretmeyi amaçlayan bir haftadr. dedi.

Müftülük tarafndan hazrlanan sinevizyon gösteriminin ardndan, çnar Anadolu mam Hatip Lisesi lahi Grubu, Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) için bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Ardndan okunan mevlide, salonu dolduran kalabalk da salvatlarla elik etti. Yer yer duygusal anlarn da yaand mevlidden sonra Diyarbakr l Müftülüü Vaizi Muhammed Tayyip Elçi bir konuma gerçekletirdi.

Allah insanlar zulmün zulümatndan kurtaracak Peygamberini miladi 571 ylnda gönderiyordu

Cahiliye dönemini anlatan Diyarbakr l müftülüü Vaizi Muhammed Tayyip Elçi Gerek ailede gerek sosyal hayatta insanl smayacak kötü adetler, çok kötü ölçüler edinmilerdi. Günümüzde de maalesef yaygn olan kumar, içki, fuhu, zulüm, faiz, tefecilik, hrszlk, ekyalk gibi kabilecilik ve rkçlk gibi her türlü hastalk insanlar kasp-kavuruyordu. Aile hayatna, kadn meselesine, kadnlara baka da baktmzda kadnlar-kzlar insan yerine konulmuyordu. Kadn bir meta gibi alnp-satlan bir mal olarak telakki ediliyor. Kiiye babasndan miras eklinde kalabiliyordu. dedi.

Öz kzlarn kendi elleri ile diri diri topraa gömecek kadar çok çirkef bir aile yaps olutuunu belirten Elçi, Nihayet Allahn rahmeti insanla ulam miladi 571 ylnda, yani en son peygamber Hz sa ile arasnda yaklak 6 asr sonra Allahu Tela insanlar insana kul olmaktan kurtaracak, insanlar zulmün zulümatndan kurtaracak, insanlar sadece ve sadece Allahn önünde eecek, slamn nuruna, slamn adaletine kavuturacak Peygamberini, Habibi kibriyasn (sallallahu aleyhi ve sellem) gönderiyordu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git