"PKK, Öcalan'ı dışlıyor"

Güvenlik kaynakları, PKK/PYD/YPG'nin sözde lider kadrosunun Münbiç'te yaptığı toplantıda, Öcalan'a ait fotoğrafların bundan böyle kullanılmaması, örgüt tarafından verilen sözde eğitimlerde adına daha az yer verilmesi gibi konularda karar alındığı bilgisine ulaştı.

Haberler 20.02.2019 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/PYD/YPGnin sözde lider kadrosunun Münbiçte yapt toplantda, terörist bana ait fotoraflarn bundan böyle kullanlmamas, örgüt tarafndan verilen sözde eitimlerde terörist bann adna daha az yer verilmesi gibi konularda kararlarn alnd bilgisine ulald.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, PKK/PYD/YPG örgütünün lider kadrosunun, Münbiçte 3 ubatta yapt toplantda, PKK üzerinde etkisi iyice azalm olan Abdullah Öcalan tamamen örgüt içinde pasifletirmek adna bir dizi kararlar ald örenildi.

Münbiçteki toplantda, Öcalana ait fotoraflarn bundan böyle kullanlmamas, örgüt tarafndan verilen sözde eitimlerde terörist bann adna daha az yer verilmesi gibi konularda kararlarn alnd bilgisine ulald. Uzmanlar tarafndan, Abudlalh Öcalann dlanmasna yönelik alnan bu kararlarla, sözde lider kadronun, alt kademelerde daha rahat otorite kurmak istedii eklinde yorumland.

Ana Sayfaya Git