"Kayak" keyfi

Siverek ilçesinde bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, bölgenin tek kayak merkezi olması dolayısıyla yoğun ilgi görüyor. Çevresindeki dağlara göre beyaz örtüsüyle dikkati çeken, "Güneydoğu'nun Uludağ'ı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ, kayakçıların bölgedeki tek adresi olarak öne çıkıyor.

Haberler 18.01.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havadan ve yerden çekilen görüntüleriyle farkl bir güzellii yanstan Karacada, özellikle hafta sonlar, Diyarbakrn yan sra anlurfa, Mardin, Batman ve Adyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kiiyi arlyor. Karacada, dier kayak merkezlerinden farkl olarak sfrn altna dümeyen scaklyla ziyaretçilerine güne altnda kayak keyfi yaatyor.

Günübirlik gelen ziyaretçiler, hem beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yayor hem de temiz havada mangal yakyor.

Kimi vatandalar, kzakla kaymay tercih ederken, leen ve deniz yatayla kaymaya çalanlar da renkli görüntüler oluturuyor.

- Merkez destek bekliyor

Merkez iletmecisi Orhan Atilla, merkezin yaklak 20 yldr bölgede faaliyet gösterdiini söyledi.

Hafta içi günlük 100ü akn kiinin merkezi ziyaret ettiini belirten Atilla, hafta sonu ise bu rakamn bine kadar yaklatn vurgulad.

Merkezin gelitirilmesi için destee ihtiyaç duyulduunu kaydeden Atilla, Artk buraya otel ve güzel bir tesis gerekiyor. Buras bölgeye gelen halk kaldrmyor, yetersiz kalyor. Su ihtiyac da var. Daha önce hafta içi çalmyorduk, kapal durumdaydk. u anda hafta içi de her gün 100-150 civarnda insan geliyor. Younluk gittikçe artyor. Cumartesi 600, pazar günleri ise ziyaretçi bini buluyor ve gittikçe artyor ama tesis yetersiz kalyor. diye konutu.

Karacadaa gelen vatandalardan Ali Klç da merkezi ilk kez ziyaret ettiini söyledi.

Kayak yapmay örenirken çok kez dütüünü anlatan Klç, merkezin bölge açsndan gelecek vadettiini dile getirdi.

Bölgedeki k turizmi potansiyelinin iyi deerlendirilmesi gerektiini vurgulayan Klç, Buraya biraz daha bakm yaplr ve önem verilirse Güneydounun k turizminde merkezi olur. Eksikleri var yok deil ama zamanla daha iyi olacan düünüyorum. dedi.

Kayaksever Fahriye Cengiz de merkezin bölgedeki vatandalara farkl bir sosyal etkinlik yapma imkan saladn söyledi.

Ana Sayfaya Git