1 metrelik dükkan!

Muş'ta 72 yaşındaki Halis Yayık, 50 yıldır aynı yerde açtığı bir metrekarelik tezgahında esans, tespih, baston ve fes satarak geçimini sağlıyor.

Haberler 12.08.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezindeki PTT Caddesinde 1967 ylnda bir metrekarelik tezgah açan Yayk, o zamandan bu yana ayn yerde esans, tespih, baston ve fes gibi çeitli malzemeler satyor.

Buradan elde ettii gelirle 6 çocuunu büyüten Yayk, çalma azmiyle esnaf ve halk tarafndan takdir ediliyor.

- Ne zenginim ne de borçluyum

Yayk, yaklak 50 yldr ayn yerde tezgah açt için çevredeki herkesin kendisini tandn söyledi.

Namaza gittii zamanlarda çevredekilerin tezgaha göz kulak olduunu anlatan Yayk, öyle devam etti:

çocuklarm bu tezgahtan kazandm parayla büyüttüm. Sonra hepsi evlendi. Ne zenginim ne de borçluyum ama geçmite çok skntlar çektik. 100 gramlk bir paket çay alrdk, 4 kii aramzda bölüürdük. Kii ba 25 gram düerdi. 3 gün 3 gece tüp srasna girip tüp deitirirdim. imdi ise Allah her ey vermi, her ey bol.

Yayk, tezgahndaki tespihleri 5- 500 liradan, esanslar 1-10 liradan sattn, günlük kazancnn 10-60 lira olduunu dile getirdi.

- Torunu dedesini yalnz brakmyor

Halis Yaykn torunu lise örencisi Emirhan Yayk ise hafta içi bo zamanlarnda dedesine yardm ettiini, hafta sonu ise tezgahn yanndan ayrlmadn ifade etti.

Yaykn komusu Fikret Akta da yal adamn 50 yldr ayn yerde ekmek mücadelesi vererek ailesinin geçimini saladn belirtti.

Müterilerden Hac Özkan, kendisini bildi bileli Yankn ayn yerde tezgahta sat yaptn ve çevresi tarafndan çok sevildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git