1 milyon lira ödül konmuştu, öldürüldü

Adıyaman kırsalında PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 8 örgüt üyesinden 4’ünün, 2015 yılında ’çözüm süreci’nin son günlerinde 2 asker ve 1 korucunun şehit edildiği 3 saldırının failleri olduğu ve başlarına 300 bin ile 1 milyon lira ödül konularak arandığı ortaya çıktı.

Haberler 01.05.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçleri, önceki gün sabah erken saatlerde merkeze bal çamyurdu ile Yazba köyleri krsalnda sava uçaklaryla düzenlenen hava harekatnda 8 teröristi etkisiz hale getirip, barndklar alanlar imha etti. Cesetleri, otopsi için Adyaman Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesi morguna konulan teröristlerden dördünün kimlii belirlendi. Öldürülen teröristlerin güvenlik güçlerince aranan teröristler listesinde yer alan Veli Temirci, Abuzer Arca, Frat Berkpnar ve efik Körman olduklar anlald.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 20 Temmuz 2015te Adyamanda Uzman Onba Müsellim Ünaln ehit edildii, 2 askerin de yaraland, 24 Haziran 2016da Boazözü Köyü krsalnda Jandarma Er Mücahit imekin ehit edildii ve 9 Eylül 2016da Bahçe mezrasnda güvenlik korucusu Yusuf Sönmezin ehit edildii saldrlarn failleri olduklar ortaya çkt.

BALARINA ÖDÜL KONULMUTU

Örgüt üyelerinin çileri Bakanlnn Aranan Teröristler listesinde balarna 300 bin ile 1 milyon lira para ödülü konularak yeil ve gri kategoride arandklar ortaya çkt. Yakalanmalar için daha önce de üzerinde PKKllarn fotoraflar ve ödül tutarlarnn da yazld Kürtçe ve Türkçe afiler baslarak, kentin birçok noktasna aslmt. Dün düzenlenen hava harekatyla etkisiz hale getirilen ve 2 yllk süreçte 3 saldry düzenleyen teröristlerin, yeni eylem hazrlnda olduu da kaydedildi.

Ana Sayfaya Git