1 yaşındaki Yunus Emre'nin yürek burkan dramı

BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde dünyaya gelen 1 yaşındaki Yunus Emre'nin beyninin bir kısmı, ensefalosel ismi verilen bozukluk sebebiyle kafatasının dışında büyüyor. Aile maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavi ettiremediği çocukları için yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 03.07.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

kram ve Sevda Batrn bebekleri Yunus Emre 1 yl önce ensefalosel hastalyla dünyaya geldi. Beyin dokusunun kafatasndaki bir açklktan darya çkmas anlamna gelen bu hastalk, Yunus Emrenin beyninin kafatasnn dnda büyümesine sebep oldu. Yaam sava veren Yunus Emrenin ayn zamanda sa eli ile sol ayanda altar parmak bulunuyor. Maddi güçlüklerle bouan Batr ailesi ise tedavi için yardm bekliyor. Yunus Emre ile birlikte 5 çocuu olan baba kram Batr, inaat içilii yaptn, Yunus Emrenin hastal nedeniyle de düzenli çalamadn söyledi.

naat içiliinden elde ettii gelirin tedavi masraflarna yetmediini de belirten kram Batr, çocuumu rapor için Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine götürüp orada heyete soktum. Ancak buradaki hastane çocuuma yüzde 20 rapor verdi. Ben bu duruma itiraz ettim ve daha sonra Bitlis Devlet Hastanesine götürdüm. Bu hastane ise yüzde 90 rapor verdi. Ardndan Van Bölge Hastanesine götürdüm. Bu hastane ise 9uncu aya gün verdi. Benim hastanelere gidip, gelecek param bile kalmad. Artk çocuumu hastaneye de götüremiyorum. Gözümüzün önünde gün geçtikçe eriyor. çalmadmz kap kalmad. Yetkililerden bize yardmc olmalarn istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git