10 bin özel harekatcı!

Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi olmak isteyen adayların başvuruları 2 Kasım'dan itibaren alınacak.

Haberler 01.11.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis Akademisine bal Polis Meslek Eitim Merkezlerinde özel harekat polisi olarak yetitirilecek 10 bin aday için bavuru tarihi 2 Kasm olarak açkland.

10 BN ÖZEL HAREKATCI

Polis Akademisinin resmi internet sitesinden yaplan duyuruya göre, Polis Akademisine bal Polis Meslek Eitim Merkezlerinde özel harekat polisi yetitirmek üzere 28 yandan gün almam ve en az lise veya dengi okul mezunlarndan 10 bin erkek örenci aday alnacak.

FZK YETERLLK ÖNEML

Bavuranlar arasnda fiziki yeterlilik ve mülakat snav yaplaca belirtilen duyuruda, on-line müracatlarn 2 Kasmda balayaca, adaylardan istenecek belgeler ile aranan artlarn bavuru tarihinden önce ayn siteden açklanaca bildirildi.

ASTSUBAYLARA Y HABER

KHKlarla hizmette 7 ile 10 yl arasnda bulunan astsubaylar için bir defaya mahsus subayla geçi snavna bavuru hakk verildi. Milli Savunma Bakanl Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Savunma Bakanlnda yaplan düzenlemeleri duyurdu.

BR DEFAYA MAHSUS

Yaplan yeni düzenlemelere göre, 7. hizmet yln tamamlam ve 10. yln bitirmemi Astsubaylarmza bir defaya mahsus, subayla geçi snavna müracaat hakk verildi denildi.

MÜHENDSLERE PLOTLUK MKANI

Milli Savunma Bakanl ayrca, iç güvenlik harekatnda olduu gibi, snr ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline de ilave tazminat ödemesi yapacan duyurdu. Bakanlk ayrca Tüm mühendislik fakültesi mezunu gençlerin Türk Hava Kuvvetlerinde d kaynaktan pilot olabileceini açklad.

Açklamadaki dier düzenlemeler öyle:

- Uzman erbalarn TSKda görev yapabilecekleri ya haddi 45ten 52ye yükseltildi.

-Hava Harp Okulunda olduu gibi Kara ve Deniz Harp Okullar ile Astsubay MYOlarna da ara snftan örenci alm imkn getirildi.

- TSKda en az 2 yl uzman erba olarak görev yapan ve kendi isteiyle ayrlm olanlara, infaz koruma memuru olabilme hakk getirildi.

Ana Sayfaya Git