10 bin polis ayakta!

Diyarbakır'da Ziraat Türkiye Kupası'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak final maçında, 10 bini aşkın güvenlik personeli görev yapacak.

Haberler 09.05.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Stadnda 10 Mays Perembe günü saat 20.30da balayacak karlama öncesinde hazrlklar sürüyor.

l Emniyet Müdürlüünce hem stat içinde hem de çevresinde karlamann huzurlu bir atmosferde yaplmas için gereken güvenlik önlemleri alnyor.

Final maçnn oynanaca Diyarbakr Stadnda görev alacak bin 200e yakn özel güvenlik çalanna, Emniyet Genel Müdürlüü Spor Güvenlik ube Müdürlüü ekiplerince eitim verildi.

Özel güvenlik personeline eitim kapsamnda, stada girecek kiilerin üst aramas ve stat içinde olas gelimelere kar dikkat edilecek hususlara ilikin bilgilendirme yapld.

- Güvenlik üst düzeyde tutulacak

l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da beraberindeki ube müdürleri ile Diyarbakr Stadna gelerek eitimler ve dier güvenlik önlemlerine ilikin çalmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Ziraat Türkiye Kupas final maçnn Diyarbakr için çok önemli olduunu belirten Aslan, özel güvenlik personeline hitaben yapt konumada unlar kaydetti:

Bin 200e yakn özel güvenlik personeli görev alacak. Size o gün çok güveniyoruz. Gerekli eitimlerinizi tamamladnz. Ayrca yaklak 8 bin Diyarbakr Emniyet Müdürlüü personeli, ilave bin de dardan takviyemizle 10 binin üzerinde güvenlik görevlisi yer alacak. nallah bu iten alnmzn ak ile çkacaz. O gün bizim için çok önemli. Devlet büyüklerimiz, bakanlarmz ve çok sayda misafirimiz gelecek. Maçn zevkle seyredilmesi için de elimizden gelen her türlü tedbiri alacaz inallah.

- 30 bine yakn taraftar bekliyoruz

Toplantdan çkan karar dorultusunda stadn 4te 3lük bölümünün Fenerbahçeye, 4te 1lik bölümünün de Akhisarspora verildiini aktaran Tacettin Aslan, 20 bine yakn Fenerbahçe, 10 bine yakn da Akhisarspor taraftar beklendiini kaydetti.

Aslan, nallah gelirler, hem maçlarn zevkle izlerler hem de Diyarbakr gezme, görme, tanma imkan bulurlar. ifadesini kulland.

Tüm güvenlik önlemlerinin alndn anlatan Aslan, stat d tedbirlerin de planlamasnn yapldn sözlerine ekledi.

Diyarbakr cazibe merkezi

Diyarbakr Kültür, Turizm ve Musiki Dernei Bakan Kenan Aksu, final maçnn, kentin cazibe merkezi haline getirilmesi çalmalarna büyük katk sunacan belirtti.

Aksu, Bunu salayan Cumhurbakanmz Erdoana teekkürlerimizi sunuyoruz. Maç günü bütün oteller dolu olacak. Maç dolaysyla gelecek ziyaretçiler, dünya ehri kentin tarihi ve kültür varlklarn görmü olacak. diye konutu.

- Kentimizin tantmna büyük katks olacak

Esnaf Bayram Aysu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 17 Marttaki Diyarbakr ziyaretinde kupa final maçnn Diyarbakr Stadnda oynanacan müjdelediini anmsatarak, Öncellikle bu maçn oynanmasn salayarak bizi sevindiren Sayn Cumhurbakanmz Erdoana teekkür ediyoruz. Final maç esnafa büyük katk sunacak. ifadelerini kulland.

Aysu, bu tür etkinliklerin sklkla yaplmasn istediklerini kaydetti.

Esnaf Cemal Görkem, final maç dolaysyla ehirde hareketlik olacan belirterek, il dndan gelecek misafirlerin esnafa katk sunacan söyledi.

Maç izlemek üzere çok sayda gazetecinin de yapaca haberlerle kenti tantacan anlatan Görkem, 2 hafta önce maç için gelen Hatayspor kafilesini arladk. ehirdeki huzur ve güven ortamn görünce çok ardlar. eklinde konutu.

- Passolig kart zorunluluu kaldrlsn

Fenerbahçe taraftar olduunu belirten aban Deniz, yaklak bir aydr Diyarbakrdaki gençlerin final maçn konutuunu belirtti.

Ne yazk ki Fenerbahçe Passolig kartm olmad için maça gidemeyeceim. Oysa uzun süredir bu maç izlemek için bekliyorduk ancak Passolig kart dolaysyla maça giremeyeceiz. TFFden bu zorunluluun kaldrlmasn istiyoruz. diyen Deniz, bu sayede Diyarbakrl gençlerin Fenerbahçeyi izleme frsat bulacan aktard.

Deniz, bu tür organizasyonlarn kentte sklkla yaplmasn beklediini ifade etti.

Meltem Macit de Diyarbakrn böyle önemli bir organizasyona ev sahiplii yapmay hak ettiini anlatt. Bu organizasyonun ehir ve halk için büyük önem tadn vurgulayan Macit, Müzik ve sporun olduu yerde kötülük olmaz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git