10 film vizyonda

Türkiye'nin gelecek yıl gerçekleştirilecek 92. Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlenen "Bağlılık Aslı" filmi, izleyiciyle buluşacak.

Haberler 20.09.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Brad Pittin barolünde yer ald Yldzlara Doru filmi, uzay mühendislii yapan bir kiinin yirmi yl önce Neptün gezegenine orada hayat olup olmadn aratrmak amacyla giden babasn yirmi yl sonra bulmaya ve görevinin neden baarsz olduunu anlamak için güne sistemini dolamasna odaklanyor

HABER MERKEZ

Türkiye sinema salonlarnda bu hafta 5i yerli 10 film vizyona girecek. Gelecek yl gerçekleecek 92. Akademi Ödüllerinde, Yabanc Dilde Uluslararas Uzun Metraj Film dalnda (Oscar) aday olarak belirlenen Ballk Asl adl film, izleyici ile buluacak.

Yönetmenliini ve senaristliini Semih Kaplanolunun üstlendii, modern çada anne-baba ve çocuk ilikilerine odaklanan dram türündeki yapmda, bebeini dünyaya getirmesinin ardndan i dünyasna geri dönmeye çalan bir kadnn hayat anlatlyor.

- Yldzlara Doru

Brad Pittin barolünde yer ald Yldzlara Doru filmi, uzay mühendislii yapan Roy McBriden yirmi yl önce Neptün gezegenine orada hayat olup olmadn aratrmak amacyla giden babasn yirmi yl sonra bulmaya ve görevinin neden baarsz olduunu anlamak için güne sistemini dolamasna odaklanyor.

James Gray ve Ethan Gross tarafndan yazlp yine Gray tarafndan yönetilen, ABD yapm, bilim kurgu ve macera türündeki filmin oyuncu kadrosunda Pittin yan sra Tommy Lee Jones, Ruth Nega ve Liv Tyler yer alyor.

- Annem

Yönetmen koltuuna Mustafa Kotann oturduu haftann yerli dram filmleri arasnda yer alan Annem, üniversite için ailesini brakp stanbula giden Nazlnn, yaadklar sonucu sevmedii kasabasna dönüünü ve annesi ile arasndaki güçlü ba ele alyor.

Senaryosunu Evren Erdoan ve Aye Balbeyin kaleme ald filmde, anne-kz ise Sumru Yavrucuk ile Özge Gürel canlandryor.

- Rambo: Son Kan

Sylvester Stalloneun beinci kez ünlü karaktere hayat verdii, orijinal ismi Rambo: Last Blood olan yapmn yönetmenliini Adrian Grunberg üstleniyor.

lk kez 1982de izleyicilerle buluan Rambo serisinin bu devam halkasnn konusu ise öyle:

John Rambo, emeklilik yllarn Arizonadaki bir çiftlikte hayatn sürdürerek geçirmektedir. Bir arkadann torununun parti için gittii Meksikada kaçrldn örenince onu kurtarmak için Meksika tarafna geçer. Burada kadn ticareti yapan çok tehlikeli bir kartelle mücadeleye giriir.

- Görülmütür

çektii ksa filmlerle birçok ödüle layk görülen Serhat Karaaslann ilk uzun metrajl filmi olan Görülmütür, stanbulda bir cezaevinde mahpuslara gelen mektuplar kontrol eden memur Zakirin, mektubun birinden ald fotoraftaki Selmay taknt haline getirmesini konu ediniyor.

Senaryosunu yine Karaaslann kaleme ald dram türündeki filmin barollerini Berkay Ate ve Saadet Il Aksoy paylayor.

- Kin

Haftann korku filmleri kategorisindeki ranl ünlü yönetmen Mohsen Rabieinin yönettii Kin adl yapm, elence için yaplan bir sürprizle hafta sonlar baka bir yöne evrilen bir grup gencin hikayesini anlatyor.

Balkesirde çekimleri tamamlanan filmin oyuncu kadrosunda Bura Akyüz, Hira Koyuncuolu, Esila Umut, Elis Sezgin, Derya Ouz Ertün ve Rashid Khosh Aghiden yer alyor.

- Siddah

Funda Trpann yönetmenliini ve senaristliini gerçekletirdii, ayn zamanda oyuncu kadrosunda yer ald film, cinler tarafndan lanetlenen dört gencin hikayesini konu ediyor.

Korku türündeki filmde, Gizem Portakal, Beyza ahin ve Batn Tümen rol alyor.

- Hzl ve Tüylü

Almanya yapm animasyon, komedi ve macera türündeki Hzl ve Tüylü adl film, kimsesi kalmadnda bir mart çift tarafndan evlat edinilen ebabil kuu Manounun hikayesini minik seyircilerin beenisine sunuyor.

- Hayvanat Bahçesi

Evan Tramel ve James Sniderin yönetmen koltuuna oturduu, orijinal ismi Zoo Wars 2 olan animasyon türündeki yapm, hayvanlarn hüküm sürdüü evrende türlü çabalarla varlan atekesin kötücül güçler tarafndan bozulmaya çallmasnn ardndan olanlar anlatyor.

- Elenceli çiftlik Arkadalar

ABD yapm haftann son animasyon türündeki filmi Elenceli çiftlik Arkadalar, birçok hayvann bir arada yaad, elenceli bir çiftlikte yaananlar konu ediniyor.

Yönetmenliini Pippa Seymourun üstlendii filmde seslendirmeleri, aralarnda Alfred Hill, James Kane ve Stephanie Mageein bulunduu birçok ünlü oyuncu gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git