11 bölge "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi

Şırnak, Van, Osmaniye, İzmir, Bitlis, Muğla, Adana, Muş ve Konya'da bazı bölgeler, kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Haberler 05.03.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakan kararlarna göre rnak, Van, Osmaniye, zmir, Bitlis, Mula, Adana, Mu ve Konyada 11 bölge, Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edildi.

Buna göre, rnakn Merkez ilçesi snrlar içerisinde yer alan Kasrik Boaz Doal Sit Alan, Vann Bakale ilçesi snrlar içerisinde yer alan Dereiçi Travertenleri Doal Sit Alan ile Osmaniyenin Düziçi ilçesindeki Haruniye Kaplcalar Doal Sit Alan kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi.

zmirin Selçuk ilçesi snrlar içerisinde yer alan 12. Grup Doal Sit Alannn 4 milyon 977 bin 877,826 metrekarelik yüzölçümüne sahip ksm da kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

HASSAS ALANLAR

Bitlisin Adilcevaz ilçesi snrlar içerisinde yer alan Sodal Göl Potansiyel Doal Sit Alan ile Mulann Fethiye ilçesi snrlar içerisinde yer alan Kayaköy ve Gemiler Koyu çevresi Doal Sit Alan da kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.

Ayrca, Vann pekyolu ilçesi snrlar içerisinde yer alan Erek Da Potansiyel Doal Sit Alan, Adanann Karata ilçesinde yaklak 8 kilometrelik ky eridine sahip Ayatan Lagünü Doal Sit Alan ile Muun Varto ilçesinde bulunan Hamurpet (Akdoan) Gölü ve Güneyinde yer alan Karasal Potansiyel Doal Sit Alan da kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Konyann Cihanbeyli ilçesindeki Köpek Gölü Doal Sit Alan, Ekolojik Temelli Bilimsel Aratrmas Projesini müteakip yaplan biyo-ekolojik nitel ve nicel deerlendirmeler sonucunda kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Ayrca yine ayn ilçede bulunan Tersakan Gölü Doal Sit Alan da kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.

Ana Sayfaya Git