11 ilde yaklaşık 12 bin kadın "Dijital Benim İşim" diyecek

Türkiye Vodafone Vakfı, teknolojinin gücünü kadınların potansiyeliyle buluşturacak "Dijital Benim İşim" projesini hayata geçiriyor.

Haberler 18.09.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Vodafone Vakf desteiyle, Türkiye Kurumu ve Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü i birliiyle hayata geçirilen Dijital Benim im projesiyle 18 ya üstü kadnlarn dijital becerilerinin artrlmas amaçlanyor.

Dijital Okuryazarlk ve Dijital Pazarlama olmak üzere 2 farkl eitim programnn hazrland projede, kadnlara snf içinde ve dijital ortamda eitim verilecek. Dijital Benim im projesinin ilk ylnda 11 ilde yaklak 12 bin kadna eitim verilmesi hedefleniyor.

Kadnlarn günlük hayatta teknolojiyle temasn ve dijital mesleklere ilgisini artrmas öngörülen Dijital Benim im projesi, Türkiye Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Türkiye Vodafone Vakf Bakan Hasan Süelin katlmyla düzenlenen online toplantda tantld.

Türkiye Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, toplantda yapt konumada, dünyann ve Türkiyenin zor zamanlar geçirdii bugünlerde, istihdamn korunmas, gelitirilmesi ve artrlmasna yönelik çalmalara gayretli bir ekilde devam ettiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Bata kalknma planlarmz ve ulusal istihdam stratejimizle uyumlu olarak biliim sektörüne yönelik teknik yatrmlarmzn yan sra bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli i gücünün yetitirilmesine yönelik faaliyetler yürütüyor; i gücümüzün gelecein mesleklerinde yetitirilmesi ve mevcut çalanlarmzn gelecein becerileri ile donatlmas için önemli çalmalar gerçekletiriyoruz. Bunun yan sra vatandalarmzn teknoloji alanndaki bilgi ve becerilerini artrabilecek, i gücü piyasasna katks olacak her türlü çalmay desteklemeye de devam etmekteyiz.

- Hayat boyu örenme, günlük hayatn vazgeçilmez bir parças

Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Yusuf Büyük de sürekli gelien ve deien bir dünya düzeni içerisinde hayat boyu örenmenin, günlük hayatn vazgeçilmez bir parças haline geldiini vurgulayarak, Her zaman her yerde herkes için eitim felsefesini ilke edinen Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüümüzce 994 halk eitim merkezi ve 24 olgunlama enstitüsü olmak üzere toplam bin 18 hayat boyu örenme kurumunda, 3 bin 400ü akn eitim program ile yaygn eitim faaliyetleri yürütülmektedir. dedi.

- Dünya kaynaklarn gözeten bir dijital toplum hedefliyoruz

Türkiye Vodafone Vakf Bakan Hasan Süel ise Türkiye Vodafone Vakf olarak, yaptklar her iin bir amaca hizmet etmesi gerektiine inandklarn belirterek, Teknolojiyi kullanarak sosyoekonomik gelimeyi destekleyen, herkesi kucaklayan ve dünya kaynaklarn gözeten bir dijital toplum yaratlmasn hedefliyoruz. dedi.

- 11 ilde 140 eitimciyle yaklak 12 bin kadna ulalacak

Dijital Benim im projesi kapsamnda, 11 ilde 10 bin 500 kadna Dijital Okuryazarlk, bin 200 kadna ise Dijital Pazarlama eitimleri verilerek toplamda yaklak 12 bin kadna ulalmas hedefleniyor. Proje eitimleri stanbul, Ankara, zmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elaz, Sivas ve Arda düzenlenecek. Eitimler, proje illerinde yer alan halk eitim merkezlerindeki toplam 140 eitimci tarafndan verilecek. Eitimlerin bir ksm snf içinde yüz yüze verilen eitimler, bir ksm da dijital kanallar üzerinden izlenecek videolar eklinde olacak.

Projeye, 18 ya üstü ve akll telefon sahibi tüm kadnlar bavurabilecek. Eitimlere bavurular, halk eitim merkezleri ve Türkiye Vodafone Vakf web sitesi üzerinden yaplacak. Türkiye Kurumu Genel Müdürlüü de Dijital Benim im eitimlerini kendi veri tabannda bulunan kadnlara duyurarak projeye katkda bulunacak. Böylece eitimlere, sadece halk eitim merkezlerinden deil, Türkiye Kurumu veri tabannda yer alan kadnlardan da katlm olacak.

Dijital Okuryazarlk eitimleri toplam 24 saat sürecek. Bu eitimlerde kadnlara bilgisayarn temel özellikleriyle kullanm, dijital ortamda içerik üretimi, elektronik haberleme yöntemleri, arama motorlar ve kullanm, web sitesi kavram ve amacna uygun kullanm, mobil imkanlar ve hizmetlerden faydalanma, sosyal medya kullanm, arama motoru pazarlamas, bilgi ve veri güvenlii, dijital etik, bilinçli bilgi iletiim teknolojisi kullanm konularnda bilgi verilecek.

Dijital Pazarlama eitimleri ise toplam 40 saat sürecek. Bu eitimlerde kadnlara pazarlamaya giri ve dijital pazarlamann temelleri, sosyal medya yönetimi, görsel üretimi ve yönetimi, mobil pazarlama, dijital pazarlamada güncel stratejiler, e-posta pazarlama, halkla ilikilerde temel yaklamlar ve dijitalde itibar yönetimi, yasal düzenlemeler, e-ticaret, arama motoru pazarlamas, sosyal medya yönetimi konularnda bilgi verilecek. Türkiye Kurumu Genel Müdürlüü de Dijital Pazarlama eitimlerine younlatrlm i ve meslek danmanl program Kulübü ile destek olacak.

Dijital Benim im projesi için kapsaml bir ölçümleme de yaplacak. Buna göre, eitimlerden önce ve sonra katlmclarn bilgi düzeyindeki deiimi ölçmek için ön ve son testler, dijital becerilerini ölçmek için ise dijital skor testleri uygulanacak.

Dijital Benim im projesi hakknda ayrntl bilgi ve bavuru için http://turkiyevodafonevakfi.org.tr/ adresinden destek alnabiliyor.

Ana Sayfaya Git