11 yaşında hamile!

DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden ve nüfus kaydında 11 yaşında görünen G. adlı kız çocuğunun, cinsel istismar sonucu hamile kaldığı ortaya çıktı.

Haberler 08.12.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

37 haftalk hamile olan G., sezaryenle doum yaparken, olayla ilgili soruturma balatld. HDP Milletvekili Sibel Yiitalp, konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakannn cevaplamas istemiyle soru önergesi verdi.

çnar ilçesinde bir süre önce cinsel istismara urad iddia edilen G., annesi tarafndan karn ars ikayeti ile Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastanesi acil servisine getirildi. Acil serviste küçük kz muayene eden doktor, çocuun hamile olduunu belirterek test yaplmasn istedi. Yaplan tahliller sonucunda küçük kzn 37 haftalk hamile olduu ortaya çkt. Geçen 23 Kasmda hastanede sezaryenle doum yapan küçük kz, bebei ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü tarafndan koruma altna alnd. Durumun polise bildirilmesi üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl olayla ilgili soruturma balatt.

SORU ÖNERGES VERD

HDP Milletvekili Sibel Yiitalp de olayla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayann yantlamas istemiyle dün Meclise yazl soru önergesi vermiti. 11 yandaki kz çocuuna cinsel istismar olayn soran Yiitalp soru önergesinde u ifadelere yer verdi:

Basnda yer alan iddialara göre Diyarbakrn çnar ilçesinde 11 yandaki G. isimli çocuk, cinsel istismara maruz kalmtr. stismar maduru çocuk rahatszlanp hastaneye götürüldüünde gebelik olutuu örenilmi ve geçen ay Diyarbakr Kadn Doum Hastanesinde doum yapmtr. ldeki kadn kurumlarndan edindiimiz bilgilere göre; G. istismar maduru çocuk Kadn Doum Hastanesinde alkonularak Diyarbakr çocuk Esirgeme Kurumuna yerletirilmi, bebei de polisler tarafndan alkonulmutur. Kadn kurumlarnn konu ile ilgili çnar Cumhuriyet Basavclna bavurusu sonucu; savcln konu hakknda hiçbir giriimde bulunmad da tarafmza iletilen bilgiler arasndadr. Bu balamda; Diyarbakrn çnar ilçesinde yaand iddia edilen böyle bir olaydan haberdar msnz? Olayn aratrlmasna dair Bakanlnzn bir giriimi olmu mudur? ddia edilen olayda, istismarda bulunan kii veya kiilerin kim olduu biliniyor mu? stismar eden kii/kiiler hakknda herhangi bir yasal ilem balatlm mdr? Kadn kurumlarnn suç duyurusunda bulunmasna ramen savcln konu hakknda hiçbir giriimde bulunmad doru mudur?

Ana Sayfaya Git