115'inci gün!

"5 yıldır çocuğumdan haber alamadım. Sağ mı ölü mü onu da bilmiyorum. HDP'liler Mecliste Kürtleri savunduklarını söylüyor. O zaman neden bizim çocuklarımızı götürdüler"

Haberler 26.12.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 115inci gününe girdi.

Anne Fatma Akku, 5 yldr kz Songülden haber alamadn, artk dayanacak güçlerinin kalmadn söyledi.

Kzn çok özlediini anlatan Akku, Evdeki çocuklar perian. K aylarnda evdekiler de yemeksiz kalyor. Sobay yakacak kimse yok. Vicdan ve merhametleri varsa çocuklarmz bize versinler. dedi.

Kzna seslenen Akku, Kzm sesimi duyuyorsan gel artk, yeter. diye konutu.

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için oturma eylemine katldn belirtti.

Bingölden gelip eyleme katld

HDPden kendilerine yönelik açklama yaplmadn dile getiren Bingöl, parti yönetiminin, il binasna ikinci kap açtn söyledi.

çocuklarn halen il binasna girip çktn ifade eden Bingöl, anne ve babalara evlatlarna sahip çkmalar tavsiyesinde bulundu.

Bingöl, 5 yldr çocuundan haber alamadn anlatarak, unlar kaydetti:

Sa m ölü mü onu da bilmiyorum. HDPliler Mecliste Kürtleri savunduklarn söylüyor. O zaman neden bizim çocuklarmz götürdüler? Bunlar Kürt milletvekilleri deil, sadece PKKy savunuyorlar. çocuklarmz üzerinden rant elde ediyorlar. Vergilerimizle maa alyor, bu maalarla devletin polisine, askerine kurun skyorlar. Yapmasnlar. 114 yl da sürse oturma eylemini sürdüreceim. Pes etmeyeceim. Sadece kendi çocuklarmz deil dier evlatlarmz için de oturma eylemini sürdürüyoruz. Biz yandk bari baka anne babalar yanmasn. Dier aileler de gelip çocuklarn istesin.

Begda olumu istiyorum

Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begda ile ei Hediye Begda, 5 Maysta oullar Yusufun HDPliler tarafndan düün arac olarak süslenen minibüsle daa kaçrldn iddia ederek, 4 Eylülde oturma eylemine katld. Celil Begda, Bugün 114üncü gün oldu; ama bu o kadar zor ki bize 114 sene gibi geldi. imdi diyorlar ki Belki buradan giderler. Buradan kimsenin gidecei yok. Bu ie bir çözüm bulunsun. çocuumun nerede olduunu da bilmiyorum. Olum okul okuyordu ve bayan kuaföründe çalyordu. Sessiz bir çocuktu diye konutu.

Ana Sayfaya Git