12 bin yıllık tarihi Göbeklitepe’de balon uçuşlarına yoğun ilgi

Şanlıurfa'ya 30 kilometre mesafedeki ve 'tarihin sıfır noktası' olarak adlandırılan 12 bin yıllık geçmişe sahip UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de sıcak hava balonu uçuşları yeniden başladı. Haftanın 3 günü, yaklaşık bin lira olan balon uçuşlarına katılmak isteyenler, gün doğumundan önce Göbeklitepe'ye akın ediyor.

Haberler 04.10.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göbeklitepede scak balon uçularn yeniden balamas, turizmi de hareketlendirdi. Sabah erken saatlerde balon uçuu için tarihi alana gelenler, Göbeklitepeyi bir de havadan izleme frsat yakalyor. Scak balon uçuuna katlmak ve tarihi alan yakndan görmek için gelen adiye Yldz, Buras çok güzel ve müthi bir yer. Herkesin gelip görmesi gereken tarihi bir yer. Göbeklitepede balon uçular cazibeyi daha artryor. Bölgede halen devam eden kazlar ve balon uçular, turizmi daha çok etkileyecektir dedi.

GÖKYÜZÜNDEN ZLEMEK MUHTEEM

Malatyadan anlurfaya gelerek Göbeklitepeyi ziyaret ettiklerini belirten brahim Beyolu, Buras beklentimizin çok üstünde bir yer. Burada balon uçularnn balamas çok güzel oldu. Bölgede bu tür faaliyetlerin yaplmas daha çok k tutmu olur. Gökyüzünden 12 bin ylk öncesine dayanan bu yaplar izlemek tarifi oldukça muhteem bir duygu oluturuyor diye konutu.

YUKARIDAN BAKMAK FARKLI BR TECRÜBE

Göbeklitepeye 3üncü defa geldiini aktaran sa Aban ise unlar söyledi: Buras önemli bir yer. Kültürel tarihi bir mirastr. Eim ve çocuumla beraber buraya geldik. Burada balon uçular balamasnn turizm açsndan oldukça getirisi olacan düünüyorum. Gökyüzünden buray izlemek daha güzel bir tecrübece olacaktr. Balon uçular bölgeye daha çok katk salayacaktr.

Ana Sayfaya Git