12 braşta mesleği eğitim

Büyükşehir Belediyesi’nin, DİSMEK adı altında 12 farklı branşta eğitime başladığı, 6 dalda eğitim vermeyi tasarladığı, hobi ve meslek edindirme amacıyla açtığı kurslar devam ediyor.

Haberler 30.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarnda (DSMEK) eitimler devam ediyor. Eylül ay itibariyle Sümerpark Ortak Yaam Alannda Osmanlca, bilgisayar robotik kodlama, çinicilik, bilgisayar F klavye, ahap boyama, cilt bakm, kuaförlük, yal boya resim, tekstil, karakalem resim, ngilizce ve temel bilgisayar kurslarnda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplam 196 kursiyer eitimlerine devam ediyor. Kurslarda, Halk Eitim Merkezi bünyesinde çalan uzman eitmenler görev yapyor. Kurslar eitim modüllerine göre 1 ve 2,5 ay aras zaman diliminde tamamlanyor.

Kadnlardan kurslara youn ilgi

Meslek edindirmek için açlan kadn ve erkek örencilerin kabul edildii DSMEKe özellikle kadnlar youn ilgi gösteriyor. Ahap boyama 17, cilt bakm 12 ve tekstilde 14 olmak üzere bu kurslarda eitim alan 43 örencinin tamamn kadnlar oluturuyor. Dier 10 kursta da 122 kadn mesleki eitim almaya devam ediyor.

çocuklara okul öncesi eitimi

DSMEKten yararlanan kadnlarn eitim saatlerinde 4-6 ya aras çocuklar Sosyal Hizmetler Daire Bakanlna bal Sümerpark içinde yer alan oyun odalarnda ücretsiz okul öncesi eitim alma ans yakalyor. Anneler, meslek edinmek için ter dökerken çocuklar, ise oyun odalarnda hem keyifli zaman geçiriyor hem de eitim alyor.

Kaytlar devam ediyor

Devam eden 12 farkl brantaki kurslarda eitim almak isteyenler Sosyal Hizmetler Daire Bakanlna bavuruda bulunabilir. 12 kurs dnda yakn zamanda açlmas planlanan diksiyon, hasr sepet örücülüü, pastaclk, aç çrakl, cam füzyon ve kilim kurslarna da isteyen örenciler kayt yaptrabilir.

Kentte istihdama katk salamak ve farkl i kollarna kalifiyeli eleman yetitirmek için açlan kurslarda eitimlerini baaryla tamamlayacak olan kursiyerlere Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika datlacak.

Ana Sayfaya Git